З-поміж студентів, які навчаються за програмою Erasmus+ в іспанському Університеті Вальядоліда, Крістіна Прокопенко, студентка третього курсу спеціальності 081 «Право».

Дівчина поділилася враженнями про перебування в Іспанії:

— Упевнено можу сказати, що це незабутні пригоди та неоціненний досвід, який відкриває нові можливості й розширює світогляд. Це не просто навчання, це час відкриття нових можливостей, дружби зі студентами з різних країн і вивчення інших підходів до освіти та життя. Ви маєте можливість познайомитись з іншими національностями, менталітетом, їх традиціями та світоглядом. Також, студенти можуть вивчати та практикувати різні мови, що є дуже важливим у сучасному світі. Я вивчаю спеціальність «Право» і в захваті від проведення лекцій та практичних. Ми розбираємо різноманітні кейси, які дають змогу розуміти ситуацію між різними країнами, що є дуже важливим.

Проживання у новій країні відкрило для мене нові культурні та соціальні перспективи. Студенти можуть побачити визначні місця, скуштувати місцеву кухню і відчути атмосферу країни. Особисто мені це допомогло краще розуміти та цінувати різноманіття нашого світу. Erasmus+ створює різноманітні івенти для студентів, щоб вони мали змогу познайомитись ближче та насолодитись перебуванням в Іспанії. Наприклад, нещодавно ми зі студентами різних країн святкували Великдень, розповідали про традиції та готували національні страви.

Також важливим є те, що ми маємо можливість розповідати іноземним студентам, що насправді відбувається зараз в Україні та нагадуємо, що війна йде. 24 лютого ми брали участь в мітингу в підтримку України, де мої колеги оголосили про збір для наших військових. Це ще раз доводить, що українці допомагають своїй країні з різних куточків світу.

Навчання за програмою Erasmus+ є неперевершеним досвідом, який підтвердив мою віру в міжнародне співробітництво та важливість культурного обміну. Я неймовірно вдячна за можливість, яку мені надав наш університет.

ННІ економіки і права