Черкаські спортсмени, попри війну, продовжують тренуватися і показувати достойні результати. Один з таких прикладів — 17-річна боксерка, студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вікторія Боярченко.

Спортсменка отримала посвідчення майстра спорту України. Його в урочистій атмосфері вручив перший заступник міського голови Сергій Тищенко, який також є президентом федерації боксу Черкаської області. Про це повідомили у Черкаській міській раді. На урочистому врученні були присутні секретар федерації Олександр Піскун та тренер боксерки Олександр Литвиненко.

Вікторія Боярченко — вихованка КДЮСШ «ВУЛКАН» Черкаської міської ради, навчається в ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я. Дівчина займається спортом із 7 років (бокс та кікбоксинг), саме боксом — крайні 5 років.

Вікторія — призерка багатьох змагань національного та всеукраїнського рівня. Під час поєдинків демонструє гарну техніку.

У листопаді 2023 року Вікторія виборола «срібло» на Чемпіонаті України з боксу серед молоді та жінок-молоді, який проходив у Чернівцях та виконала норматив «Майстра спорту України» і увійшла до складу молодіжної збірної команди України.

Зараз спортсменка готується до Всеукраїнського відбіркового турніру до Чемпіонату світу, який відбудеться у липні у м.Житомир.

— Гордий за черкаських спортсменів, які під час війни продовжують тренуватися, стають ще сильнішими та витривалішими. Щиро вітаю Вікторію із цим досягненням й бажаю далі рухатися тільки вперед. Дякую її тренеру Олександру Литвиненку та кожному з тренерів, які вкладають душу у своїх вихованців та розвивають потенціал наших дітей. Мені б дуже хотілося, щоб навіть під час війни спорт у Черкасах розвивався і все більше дітей обрали тренування. Зал виховує стійких, наполегливих та сильних людей, які завжди обмірковують свої кроки й ніколи не пасують перед труднощами. Всі вони — обличчя нашої майбутньої України, — прокоментував Сергій Тищенко.

Джерело: Черкаська міська рада