У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 10 травня 2024 року відбулася акція «Листи до вільного Криму».

Студентська рада університету на базі ННІ іноземних мов та за активної підтримки ННІ міжнародних відносин, історії і філософії, зібралася, щоб написати листи кримським політв’язням та цією акцією продемонструвати, що їх пам’ятають.

Директорка ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Наталка Земзюліна на початку акції розповіла історію, на прикладі якої пояснила, чому важливо писати листи політв’язням. Також поділилася, що можна написати і як краще з ними спілкуватися.

Студентську ініціативу підтримав заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко. Він колишній в’язень кремля, журналіст.

— Зробили разом зі студентами дуже корисну справу: написали листи для наших співвітчизників в ув’язненні. Думаю, вони піднімуть настрій бранцям кремля. Наш гість Роман Володимирович дуже круто все розповідав, цікаво, хоча це сумна історія, — поділилася одна з організаторок заходу Дар’я Маслова, студентка 1 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії.

Автор: Катерина Супрун, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій
Фото: Альбіна Коваль, студентка 1-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій