Студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького доєднались до проєкту «Підвищення обізнаності молоді Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей щодо безпечної міграції та працевлаштування». Захід реалізовує Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції ООН в Україні (МОМ) щодо підготовки тренерів з числа учнівської та студентської молоді професійно-технічних навчальних закладів, вищих закладів освіти, загальноосвітніх навчальних закладів Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей.

Головною метою проєкту є підготовка та супровід 10–15 тренерів-студентів з питань безпечних працевлаштування, навчання та подорожей серед студентів вищих закладів освіти, учнів професійно-технічних навчальних закладів, загальноосвітніх навчальних закладів, а також забезпечення охоплення студентів цікавим онлайн-квестом.

На завершення проєкту буде визначення найактивнішого із 30 залучених навчальних закладів Житомирської, Чернігівської та Черкаських областей щодо залучення учнів та студентів до проходження онлайн-квесту та вручення кубку переможця й подяки за участь у реалізації проєкту та співпраці з Міжнародною організацією з міграції і Всеукраїнським громадським центром «Волонтер».

Нещодавно взяли участь у тренінгу та долучились до проєкту представники студентських рад інститутів та факультетів ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

На думку студентів, захід був корисним.

«Дуже круто, що в нас проводяться подібні тренінги. Непроінформованість людей часто призводить до прикрих ситуацій, тому цікавитися подібними темами важливо. Дуже вдячна за надану можливість відвідати тренінг», — поділилася враженнями другокурсниця ННІ української філології та соціальних комунікацій Анастасія Щетініна.

«Завдяки тренінгу я багато чого дізналася про ситуацію в світі з торгівлею людьми, експлуатацію різного характеру та те, як протидіяти торгівлі людьми і самій не стати жертвою торгівлі. Я дуже рада, що взяла участь у тренінгу, тому що дізналася багато цікавого і звісно познайомилася з новими людьми», — розповіла другокурсниця ННІ інформаційних та освітніх технологій Вікторія Терещенко.

«Побувавши на тренінгу, я отримала багато приємних емоцій та вражень. Дуже цікаве та гарне подання інформації, достойний склад тренерів. Матеріал потрібний і корисний, оскільки це стосується кожного, ніхто від цього не захищений», — підкреслила першокурсниця ННІ інформаційних та освітніх технологій Поліна Панченко.

«Дізнатися про те, як поїхати на навчання до іншої країни, почути реальні історії тих, хто зіштовхнувся з торгівлею людьми, та знати, як убезпечити себе й влаштуватися на легальну роботу — це все плідні підсумки тренінгу. Думаю, що про це варто говорити більше, особливо після введення безвізового режиму. Завдяки вдалим кейсам, що можуть статися з кожним під час подорожей чи проходження міжнародних стажувань — почуваю себе впевненіше й знаю чіткі алгоритми, як треба діяти, якщо виникатимуть непередбачувані обставини, коли ти далеко від дому», — зазначила  першокурсниця ННІ іноземних мов Анастасія Шкурдода.

Студентська рада