Допомога Збройним силам України — першочергове завдання для кожного українця. Навіть попри літній період у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького ця допомога не припиняється.

Справжньою радістю для університетської спільноти є зворотний зв’язок від військових, яким університет допомагає.

Так, 30 тисяч гривень було перераховано для відновлення та переобладнання автомобіля «Форд Рейнджер» для потреб військової частини А3335. Зараз автомобіль служить військовим.

Другокурсник ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я (позивний Шкіпер), який служить у  взводі розвідки спеціального призначення, висловлює вдячність за допомогу у придбанні спорядження.

«Хотів вам подякувати за плити і РПС! Вони дійсно були мені дуже потрібні і з цим мені буде набагато легше нести службу і винищувати агресорів! Ще раз вам велике дякую!! Слава Україні!» — пише студент.

Студент цього ж інституту Іван Секретаренко (Буревій), який служить у ротній тактичній групі ВЧ 3027, теж дякує за підтримку.

На знак подяки наші захисники шлють не лише теплі слова, а й сувеніри. Так, бійці зенітної батареї 20 окремого батальйону спеціального призначення надіслали власноруч зроблений годинник. На  ньому — і карта України,  і зерно з колоссям, і гільзи від куль. Нині годинник висить в НК № 1 університету.

Колектив  також долучився до збору для військової частини А4851, в якій воює батько студентки ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Юлії Ананьєвої.

Військові збирають на AGM PVS-14 NW1 — монокуляр нічного бачення. Збір ще не завершено, військові дякують за підтримку і чекають наших донатів на карту: 

4149 4998 0864 2126 — Ананьєв Андрій Анатолійович.

Координує цю роботу проректорка з освітньо-виховної та іміджевої роботи Галина Гаврилюк та відділ виховної роботи.

— Ми щиро радіємо, якщо можемо бути корисними нашим захисникам, і шукаємо можливості допомогти всім, хто цього попросить, — каже ректор ЧНУ Олександр Черевко. — Уся університетська спільнота і небайдужі люди, які нам довіряють, долучаються і допомагають коштами. Зокрема, ми дякуємо Денису Ковачичу, який закрив вже не одну потребу наших випускників, викладачів, студентів та їхніх батьків. Працюємо на Перемогу!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького