Навчально-науковий інститут міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у співпраці з телестудією «Ільдана» протягом березня-квітня провели вісім телевізійних передач, присвячених столітній історії Черкаського університету.

Головними дійовими особами циклу щотижневих телепередач стали студенти, у зв’язку з чим сам телепроєкт названий «Черкаський національний очима студентів».

Передачі виходили у найбільш рейтинговий час щопонеділка о 19:30 та 22:00 у рубриці «У фокусі подій». Вони продубльовані на YouTube, офіційних сайтах ЧНУ та ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, у соціальних мережах та вже переглянуті понад тисячу разів.

Головними темами стали найбільш актуальні проблеми життя сучасної студентської молоді, роль і місце навчального закладу у становленні громадянської позиції молодих людей, формування фахових якостей, соціальної активності.

Зокрема, значний резонанс викликали телепередачі про усвідомлену участь студентів університету у створенні обстановки студентоцентризму у ЗВО, у науковій діяльності, можливості реалізації навчальних та наукових амбіцій, міжнародні зв’язки студентської громади, особливості дистанційного навчання, філософське осмислення дійсності, участь студентів у формуванні навчальних планів, виборі дисциплін, історичний шлях Черкаського національного університету.

Проведенню телеефірів передувала серйозна підготовча робота. Студенти всебічно вивчали історію питання, проводили дискусії, тренінги. Варто зазначити, що переважна більшість  інтерв’юерів уперше виступали в телевізійних передачах.  

Важливою складовою всіх телепередач стало питання про усвідомлений вибір студентами власного фаху історика, а також звернення до майбутніх абітурієнтів.

Протягом ефірів із телеглядачами зустрілися студенти Юлія Дзюра, Олександр Гриценко, Іванна Капустинська, Ярослав Римарчук, Віталіна Постоєнко, Єлизавета Циганник, Марія Боковня, Олексій Величко, Анна Сіренченко, Максим Попов, Ілля Опарін. А ще — аспірант Ярослав Платмір, викладачі Олена Абразумова, Василь Мельниченко, Анатолій Чабан, Наталія Земзюліна.

Успіх телеефірів — це також професійна робота колективу та керівництва телестудії «Ільдана»: Валентини Душок, Миколи Дубового, режисера телепередач Максима Маслака, звукорежисерів, освітлювачів, технічних працівників.

18 травня у конференц-залі головного корпусу університету на підсумковій зустрічі учасників телепередач, яку вів один із організаторів телепроєкту професор Анатолій Чабан, прозвучали думки, що цикл міг би бути продовжений студентами, які відзначилися в спортивному житті університету, художній самодіяльності, доброчинності, гуртковій роботі, зв’язками з підшефними. 

Підбиваючи підсумки спільного проєкту телестудії «Ільдана» та ННІ міжнародних відносин, історії та філософії «Черкаський національний очима студентів», проректор із наукової, міжнародної та інноваційної діяльності Сергій Корновенко підкреслив актуальність і важливість участі студентів у досконалому вивченні столітньої історії Черкаського національного, а також профорієнтаційну спрямованість таких заходів.

На звершення зустрічі всім учасникам циклу телевізійних передач «Черкаський національний очима студентів» директорка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Наталія Земзюліна вручила відповідні сертифікати.

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, професор Анатолій Чабан