Новообрані органи студентського самоврядування Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочали активну роботу. Після завершення виборчого процесу виборні представники і голови студрад навчально-наукових інститутів та факультетів, гуртожитків університету, члени студентських рад та голова студактиву університету, третьокурсниця ННІ економіки і права Мар’яна Кусяка зібралися на перше робоче засідання.

 

Лідерів студентської громади університету привітав ректор Олександр Черевко.

— Я впевнений, що студентський актив достойно представлятиме Черкаський національний на всіх рівнях. Досвід роботи в студентських радах обов’язково допоможе вам і в подальшій кар’єрі. Ви доноситимете нам думку студентської громади і ми спільно будемо вирішувати всі питання. Наголошую, що інтереси студентів у нашому університеті в центрі уваги. Тому жодне питання не вирішується без відома студради. Ми постійно співпрацюємо, аби спільно досягати результатів і підвищувати позиції університету в загальнонаціональних та міжнародних рейтингах. Адже результат діяльності ЧНУ — це не тільки заслуга професорсько-викладацького колективу, а й досягнення наших студентів. Головне — підтримувати один одного і допомагати. Бажаю членам студради використовувати найкращу пору життя — студентські роки — на повну, розвиватися, рухатися тільки вперед, бути креативними й стресостійкими, а головне — відчувати гордість за свій університет і разом робити його ще кращим! — звернувся до студентів Олександр Черевко.

Ректор повідомив новообраним активістам, що студентська рада братиме участь у формуванні управлінських рішень Черкаського національного. Щопонеділка голова студради відвідуватиме засідання ректорату. Також сформується колектив представників студентської ради, які відвідуватимуть збори вченої ради, збори трудового комітету — керівних органів університету.

Голова Центральної виборчої комісії університету Аліна Кулик оголосила протокол виборів та офіційно передала повноваження новому керівництву самоврядування. За словами голови ЦВК ЧНУ, 72% студентів підтримали на виборах Мар’яну Кусяку, тому вона визнана офіційно обраною головою студради ЧНУ.

Голова студради університету Мар’яна Кусяка подякувала всім за довіру та корисні поради, а також поділилася ідеями та задумами:

— Ми плануємо продуктивно працювати в цьому навчальному році. Гадаю, що зможемо вдало реалізувати всі наші креативні задуми, — зазначила вона і порадила: — На наші плечі нині лягла велика відповідальність і нові обов’язки. Тому якщо виникають нагальні запитання чи потрібна допомога, звертайтеся до ректора, він завжди допоможе. Я в цьому пересвідчилася, ще виконуючи обов’язки голови студради. Олександр Володимирович — і порадник, і керівник, який підтримає будь-який проєкт.

Мар’яна Кусяка також ознайомила присутніх із протоколом засідання. Разом вони розподілили обов’язки між членами студактиву. Заступником голови СР університету став Дмитро Зеленський, секретарем СР — Валерія Бондаренко, юрисконсультом СР — Максим Косенко.

Головою благодійного сектору обрали В’ячеслава Соколова, головою культурно-масового сектору — Юлію Грищенко, головою інформаційного сектору — Валерію Єфименко, головою сектору з питань гуртожитків — Анну Бондаренко, головою спортивного сектору — Анну Скачкову, головою сектору зовнішніх зв’язків — Дар'ю Півненко, головою сектору освіти і науки — Орину Шевцову.

Перше засідання пройшло конструктивно. Незабаром новообрана студентська рада візьметься за реалізацію запланованого.

Нагадаємо, минулого тижня в ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбулися вибори до органів студентського самоврядування.

Головою студентської ради університету обрали Мар’яну Кусяку, третьокурсницю ННІ економіки і права.

Обрали також голів студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів. Студраду ННІ іноземних мов очолила Валерія Єфименко, ННІ інформаційних та освітніх технологій — Марія Тесля, ННІ міжнародних відносин, історії та філософії — Анна Жембровська.

У ННІ економіки і права головою студради стала Анастасія Стрельчук, у ННІ української філології та соціальних комунікацій — Володимир Піддубний. Головою ННІ природничих і аграрних наук обрано Оксану Гречку, ННІ фізичної культури спорту та здоров’я — Анну Скачкову.

Студраду ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва очолила Мар’я Бровченко, психологічного факультету — Максим Миськів, факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем — Дар’я Загребельна.

Студенти також обирали виборних представників від студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів. Тож свої ННІ та факультети, студради яких налічували від 9 до 37 осіб, представлятимуть:

  • Дмитро Завадський (ННІ економіки і права, 37 осіб);
  • Юлія Грищенко (ННІ іноземних мов, 11 осіб);
  • Ілона Деревінська (ННІ інформаційних та освітніх технологій, 12 осіб);
  • В'ячеслав Соколов (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, 22 особи);
  • Орина Шевцова (ННІ української філології та соціальних комунікацій, 12 осіб);
  • Роман Ситник (ННІ природничих і аграрних наук, 9 осіб);
  • Дмитро Зеленський (ННІ фізичного виховання, спорту і здоров’я, 10 осіб);
  • Дар’я Півненко (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, 10 осіб);
  • Діана Михайленко (психологічний факультет, 10 осіб);
  • Валерія Бондаренко (факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем, 10 осіб).

Також протокольно затвердили результати виборів голів студентських рад гуртожитків: Анна Коваленко (гуртожиток № 1), Юлія Кліноцька (гуртожиток № 2), Тетяна Марченко (гуртожиток № 3), Максим Воропай (гуртожиток № 4), Анна Бондаренко (гуртожиток № 5).

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького