Студентка-першокурсниця ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ревека Гаган зайняла друге місце на Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Я — майбутнє України» у категорії Гран-прі. За 70-сторінкову повість «Україна» на додаткову тему «Мрії про майбутнє» учасницю нагородили почесною грамотою та грошовим призом у розмірі 5 000 грн.

Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни.

Головна проблематика повісті учасниці — русифікація України. Юна письменниця змоделювала ситуацію з майбутнього — дія повісті розгортається у 2036 році.

— Я була шокована, побачивши своє ім’я в списку переможців, адже чомусь вважала, що мою ідею не сприймуть. Але члени журі зрозуміли мій задум у повній мірі, і тепер я насолоджуюся перемогою, — поділилася враженнями Ревека Гаган.

За словами студентки, її головним хобі є написання прози й поезії. З цієї причини вона і вступила на спеціальність «Історія та археологія», щоб у майбутньому, поєднуючи ці знання, писати на історичні теми.

Нині першокурсниця планує продовжувати письменницьку діяльність, хоча вже зараз написали чотири романи по 200-300 сторінок.

Бажаємо студентці Черкаського національного успіхів та творчого натхнення!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького