22-24 жовтня у Києві проходять Одинадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Десята міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu».

За їх підсумками Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького отримав «золоту медаль» і диплом у номінації «Інновації у формуванні й розвитку педагогічної майстерності в умовах вимог Нової української школи».

Як зазначає проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, щорічно Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького презентує свої досягнення у Міжнародних виставках «Виставкового Світу».

Цьогоріч була подана наукова робота кандидата педагогічних наук, доцента ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Валентини Мовчан на тему: «Інновації в підготовці майбутніх учителів початкових класів до проектно-художньої діяльності учнів в умовах вимог Нової української школи».

Крім того, науковці кафедри педагогіки і психології ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Інна Лук’янець, Ірина Лещенко, Людмила Вовкочин та Сабіна Раджабова провели для учителів, викладачів, студентів, магістрантів та аспірантів майстер-клас «Профілактика емоційного вигорання вчителів (конкретні кейси)».

За словами ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка, це важливі здобутки, адже нині університет активно готує кадри для Нової української школи.

— Підготовка фахівців для Нової української школи — пріоритетне завдання для нас. Наші науковці підтримують тісні зв’язки і з Національною академією педагогічних наук України, і з керівниками шкіл нового типу, і з учителями Черкащини. Випускники Черкаського національного вже активно впроваджують реформу освіти в життя і роблять це кваліфіковано та професійно, — зазначив Олександр Володимирович.

Довідково: 22-24 жовтня 2019 року відбудуться Одинадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Десята міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu».

Організовує та проводить виставку Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» — наймасштабніший професійний захід в освітньому середовищі нашої країни, спрямований на презентацію, обмін досвідом, узагальнення та поширення інноваційних педагогічних, наукових і науково-технічних досягнень, набутих у практичній діяльності закладів освіти та наукових установ, міжнародних освітніх новацій для підвищення якості національної освіти. Для підприємств, що працюють на терені освіти, виставка надасть можливість представити керівникам, спеціалістам закладів освіти, батькам, педагогам усіх регіонів України нові та вже апробовані технічні засоби навчання та електронні освітні ресурси, системи дистанційного навчання, інноваційні проєкти, програми та рішення для впровадження в освітню практику.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького