Відбулася онлайн-зустріч між представниками університету Гринвіча, м. Лондон (Велика Британія) та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У зустрічі взяли участь з британського боку — експертка Центру мовознавчих досліджень та підприємництва, завідувачка Школи гуманітарних і суспільних наук, докторка Сесілія Лаваль, заступник директора міжнародного відділу Луїза Блер і менеджерка з міжнародного партнерства Ребекка Голт. ЧНУ представляли науковці з ННІ іноземних мов: професорка кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Світлана Жаботинська, завідувачка кафедри іноземних мов Ірина Куліш та завідувачка кафедри сучасних практик викладання іноземних мов Наталія Сливка.

Проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло привітав присутніх та побажав плідної співпраці.

Під час зустрічі обговорили питання подальшого співробітництва. Ірина Куліш розповіла британським колегам про освітній процес та методику навчання англійської мови в університеті. Світлана Жаботинська запропонувала створення спільної навчальної платформи, запрошення гостьових лекторів, проведення методологічних семінарів для викладачів, надання дослідницького консультування, спільні публікації, створення студентського хабу, створення спільних майданчиків для взаємодії між студентами та викладачами університетів-партнерів «Залишайся з Україною» та «Відкритий світ». Професорка запропонувала створення спільного наукового клубу, представила можливі наукові напрямки співпраці.

Наталія Сливка виступила з пропозицією про започаткування міжнародної академічної мобільності для студентів та викладачів (варіанти віртуальної мобільності, можливість участі в Turing Scheme, участь студентів у літніх школах). Також вона поділилась досвідом та запропонувала долучитися викладачів університету Гринвіча до участі у проєкті кафедри сучасних практик викладання англійської мови «Cross cultural talks». Це волонтерський, культурно просвітницький проєкт, який кафедра розпочала у поточному академічному році. Метою проєкту є обмін досвідом між студентами та викладачами нашого університету із колегами з інших європейських (і не тільки) закладів вищої освіти.

Британські колеги висловили готовність співпрацювати за всіма розглянутими напрямами, починаючи співпрацю з обраних конкретних галузей та поступово розширюючи її на інші сфери. Зокрема, можливість започаткування студентських академічних обмінів між двома університетами відкриває широкі перспективи. Також університет Гринвіча має розвинене студентське самоврядування, яке готове взаємодіяти та обмінюватися досвідом зі студентством Черкаського національного університету. Крім того, цікавим є вивчення досвіду організації викладацької практики у студентів-лінгвістів університету Гринвіча, які в межах практики читають лекції для студентів-іноземців. Учасники зустрічі домовились щодо продовження комунікації та налагодження подальшого співробітництва.

Відділ міжнародних зв’язків