Викладачі та студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції з міжнародною участю «Соціально-економічний і політичний розвиток країн Східної Європи (XVII–XXI ст.)», яка пройшла на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у форматі онлайн.

На пленарному засіданні Віталій Масненко, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України, виступив з доповіддю «Сучасна історична політика рф як знаряддя легітимізації геноциду українського народу», Юрій Присяжнюк, доктор історичних наук, професор кафедри історії України, висловив свою позицію щодо «Синдрому більшовизму як чинника російської агресії». Обидві доповіді привернули увагу учасників конференції.

На секційному засіданні обговорили найактуальніші питання сучасного розвитку країн Балкан і Центральної Європи доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Олена Сухушина («Косово: шлях до незалежності й останні спалахи затухаючого конфлікту з Сербією») і студент 4 курсу інституту Ілля Опарін («Вплив повномасштабної російсько-української війни на відносини між країнами Вишеградської групи»). Доповідачі також відповіли на запитання учасників конференції.

У загальному форматі в конференції взяли участь також Костянтин Івангородський, доктор історичних наук, професор кафедри історії України; Лариса Синявська, докторка історичних наук, професорка кафедри історії України; Оксана Мазур, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії України; Денис Хоменко, викладач кафедри історії України; Анжела Іржавська, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин; Тетяна Клименко, кандидатка історичних наук, доцентка, директорка Державного архіву Черкаської області та Оксана Меміш, кандидатка історичних наук, старша викладачка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки.

Олена Сухушина, доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки

Програма конференції