«Навчаємося, щоб захищати» — таке гасло кафедри військової підготовки Черкаського національного університету. Історія кафедри розпочалася в нелегкі для Української держави і її Збройних Сил часи, у розпалі був збройний конфлікт на сході України. Нині відбулося кілька випусків офіцерів запасу і можу впевнено сказати, що молодь охоче здобуває військову спеціальність, готується стати на захист Вітчизни.

Ця тема привертає увагу не лише молоді, а й представників ЗСУ, волонтерського руху, ветеранів, міжнародних безпекових інституцій. На базі ЧНУ був проведений Молодіжний євроатлантичний безпековий форум для студентів кількох областей, низка тематичних круглих столів та конференцій. Військову кафедру відвідують керівники області, держави.

Вона стала осередком патріотичного виховання і не лише в ЧНУ. Тут проходять дні відкритих дверей, екскурсії для школярів.

Даємо якісну військову освіту силами наших кваліфікованих викладачів та у співпраці з особовим складом Черкаського обласного військового комісаріату, Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, військової частини Черкас.
З нагоди Дня Збройних Сил України хочу привітати всіх військовиків, особливо воїнів АТО/ООС, серед яких немало й наших студентів. Щиро вітаю викладачів і працівників, а також студентів кафедри військової підготовки. Переконаний – усі, хто прийняв рішення пов’язати своє життя зі Збройними Силами України, є гордістю та надією нації. Тож зичу здоров’я, добробуту, а головне – миру на нашій землі! Слава Україні!

 

З повагою — ректор Олександр Черевко