У межах співпраці Товариства Червоного Хреста України та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вимушено переміщені особи отримали благодійну допомогу.

Гуманітарний вантаж привезли представники обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а також Канадського Червоного Хреста. Канадський Червоний Хрест підтримує Товариство Червоного Хреста України шляхом фінансування та технічної підтримки в Черкасах, зокрема у сферах охорони здоров’я, житла та зміцнення потенціалу. Команда з шести співробітників Канадського Червоного Хреста разом із партнерами цього гуманітарного руху, включаючи Міжнародний комітет Червоного Хреста, приїхала, щоб зустрітися з місцевим осередком Товариства Червоного Хреста України та іншими місцевими партнерами. Йшлося про умови партнерства для підтримки людей, на які прямо чи опосередковано вплинуло вторгнення росії в Україну.

Серед наданих речей першої необхідності — матраци та ковдри, постільна білизна, рушники, кухонні набори. Найближчим часом планується передати побутову хімію та продуктові набори.

Речі роздали вимушено переміщеним особам, яких прихистив у своїх гуртожитках ЧНУ.

— Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну університет прийняв понад 700 переселенців. У перші місяці надавали їм житло та необхідні речі, забезпечували харчування. Більшість після нетривалого перебування поїхала в інші регіони України та за кордон. На сьогодні в наших гуртожитках залишилися понад 200 осіб. Ми — освітній заклад, і не маємо змоги забезпечити цих людей, тому звертаємося до громадських і благодійних організацій. Допомога Товариства Червоного Хреста для нас надзвичайно вагома, — говорить ректор ЧНУ Олександр Черевко.

— Це не разова акція, а початок нашої стабільної співпраці з університетом, — зазначила заступниця голови ООТЧХУ Юлія Холодна. — Серед пріоритетних напрямів нашої діяльності — допомога внутрішньо переміщеним особам та тим, хто їх приймає. Коло питань дуже широке, нам лише потрібно визначитися з першочерговими кроками.

Представники Червоного Хреста, ректор ЧНУ Олександр Черевко, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк, заступниця директора студентського містечка Анна Єфименко та працівники університету поспілкувалися з переселенцями. Люди, які змушені були залишити прифронтові та окуповані міста, розповіли про свої проблеми та потреби.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького