Шановні вступники та їхні батьки! До Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького надходять звернення про можливість навчання на бюджетній чи контрактній основі в нашому університеті.

При цьому дуже часто зазначають, що представники інших закладів освіти вже телефонують і пропонують терміново нести оригінали документів та укладати контракт, мотивуючи це тим, що ваші позиції у загальному рейтингу низькі, кількість ліцензійних місць обмежена і ви можете втратити можливість навчатися.
У зв'язку з цим повідомляємо:

1.  Загальнонаціональний розподіл бюджетних місць відбудеться 29 серпня 2022 року. Саме в цей день у своїх електронних кабінетах вступники можуть дізнатися, чи отримали вони рекомендації на бюджет: навпроти відповідної заяви статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)». 

Для зарахування на бюджет такі вступники мають подати до 18-ї години 2 вересня оригінали документів до університетів.

2. Якщо 29 серпня 2022 року статус вступника в електронному кабінеті не зміниться  на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)», абітурієнт має право звернутися до університету та укласти контракт про навчання за кошти фізичних чи\та юридичних осіб за тими спеціальностями, на які були подані заяви.

3. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького має достатню кількість ліцензійних місць (понад 4 тисячі), щоб узяти на навчання усіх бажаючих.

Зважаючи на практику попередніх років, радимо абітурієнтам та батькам не поспішати з прийняттям рішення до 29 серпня 2022 року. Заклади вищої освіти, які переконують вас у необхідності укладати контракти до 29 серпня 2022 року, у більшості випадків намагаються ввести вас в оману, а ваші поспішні дії можуть призвести до втрати можливості вступити на місця, що фінансуються за державний кошт.

Черкаський національний університет має тривалу історію своєї діяльності і надання освітніх послуг Тож у своїй діяльності ми першочергово керуємося принципами законності, прозорості та чесності у ставленні до наших майбутніх студентів, і прагнемо захистити їхні інтереси.

 

Приймальна комісія