ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: (067) 83 09 612, (063) 80 32 971, (0472) 31 72 82
 
09.05
2024

«Те, що розповідав психологам, у їхній голові не вкладалося» — морпіх Роман Грибов про оборону Зміїного, полон і повернення до служби

Морський піхотинець Роман Грибов, студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, який був серед військових, що тримали оборону острова Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, відвідав Вашингтон. До США він прилетів, аби підтримати прем'єру фільму про війну Росії проти України «Життя на межі» та долучитися до заходів зі збору коштів для протезування поранених українських захисників.

Детальніше...
09.05
2024

У ЧНУ знайомилися з системою освіти країн Європи

Кафедра іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела 8 травня круглий стіл «Європейські студії: система освіти Європи різних рівнів (на прикладі особливостей освітньої системи Франції та Норвегії)».

Детальніше...
09.05
2024

Для черкаських ліцеїстів у ЧНУ провели квест «Європа — наш дім»

До Дня Європи в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького провели квест для школярів «Європа — наш дім».

Детальніше...
09.05
2024

Черкаський національний долучився до заходів з нагоди Дня пам’яті й перемоги

Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом з громадою міста  взяла участь у  заходах до Дня пам’яті та перемоги.

Детальніше...
09.05
2024

Студенти ЧНУ з Іспанії передають вітання з Великоднем

Студент ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, які навчаються в іспанському університеті Вальядоліда за програмою Еразмус +, передали вітання з Великоднем.

Детальніше...
08.05
2024

Дарʼя Бережна здобула «срібло» чемпіонату України з тріатлону

Студентка ННІ фізичної культури, спорту і здоровʼя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Дарʼя Бережна виборола «срібну» нагороду чемпіонату України з тріатлону серед молоді.

Детальніше...
08.05
2024

У Черкаському національному наукову конференцію присвятили актуальним проблемам початкової освіти

Традиційно кафедра початкової освіти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва організовує науково-практичну конференцію до тижня науки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Детальніше...
08.05
2024

Студент ЧНУ збирає на медичне евакуаційне авто

Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Руслан Матвєєв, який служить у підрозділах Української добровольчої армії, збирає кошти на ремонт медичного евакуаційного авто, яке працює на фронті та рятує поранених.

Детальніше...
08.05
2024

Вступні до магістратури: які випробування вибирати

Які іспити треба вказати в реєстраційній заяві-анкеті, щоб мати змогу вступити на обрану магістерську програму?

Детальніше...
08.05
2024

8 травня Україна відмічає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Детальніше...
07.05
2024

Великодній збір: 194 тисячі 306 гривень для ЗСУ (ДОДАНО ФОТО, ВІДЕО)

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Ним завершили Великодній збір, який акумулював 194 тисячі 306 гривень.

Детальніше...
07.05
2024

Студенти ННІ економіки і права відвідали провідні агропромислові підприємства Черкащини

Студенти ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького під час виїзного практичного заняття відвідали провідні сільськогосподарські підприємства Черкащини.

Детальніше...
07.05
2024

Студент ЧНУ — «золотий» призер чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств

Ярослав Берлюта, студент ННІ фізичної культури, спорту і здоровʼя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького виборов «золото» чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств серед дорослих.

Детальніше...
07.05
2024

Студенти-екологи взяли участь у роботі орнітошколи

Майбутні екологи ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вероніка Богдан, Марія Матіюк та Олександр Дядик взяли участь у роботі XXI Орнітошколи.

Детальніше...
 
 

Поетичний театр «На горі» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяв участь у відкритті Всеукраїнського тижня книги. Захід відбувся 22 березня в читальному залі обласної бібліотеки для юнацтва імені Василя Симоненка.

Віроніка Скрипай, Анна Бондаренко та Ярослав Литвин декламували публіці вірші Л. Костенко, В. Симоненка,  В. Сосюри. Поезія в їхньому виконанні ожила. Виступ був на стільки емоційно, на стільки вражаюче, що не залишив байдужим жодного в залі, а підтвердженням цього стали гучні оплески глядачів.

 «Я отримав величезне задоволення від сьогоднішнього заходу. Тут зібралась дуже тепла компанія, дуже приємні харизматичні люди. Радий, що сьогодні нас сюди запросили. Наразі у нашому театрі вже сформувалась така група людей, які володіють необхідними навиками, щоб радувати глядачів поетичним словом. Головне ж, що учасники нашого поетичного театру люблять справу, якою займаються», — зазначив керівник поетичного театру «На горі» Ярослав Литвин.

Окрім студентів ЧНУ на відкриття Всеукраїнського тижня книги завітала й Валентина Коваленко — письменниця, викладач кафедри української літератури та компаративістики Черкаського національного. Вона зауважила, що, навіть у час, коли цифрові технології допомагають знайти все, що нам потрібно, книга залишається неоціненним скарбом людства. «Вічною, духовно-глибокою криницею нашого духу залишається книга.  Це без перебільшення. Я так вважаю не тому, що я письменниця. Книга сьогодні — це цілюще джерело духу», — наголосила вона. Також Валентина Михайлівна подарувала бібліотеці книги, щоб поповнити фонд новими художніми текстами.

Про важливість книги говорила і директор бібліотеки Олена Федоренко:«Подібними заходами ми постійно привертаємо увагу до книги. До книги як найкращого, найдосконалішого надбання, без якого людство не може рухатися вперед».

Крістіна Орел, студентка 4-Р, ННІ УФСК