Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Ним завершили Великодній збір, який акумулював 194 тисячі 306 гривень.

Черкаський національний об’єднує всіх, хто підтримує Сили оборони України донатами і діями. Напередодні Великодня на Університетській площі зібралися керівництво університету, усі навчальні підрозділи, студентська рада, викладачі, студенти та містяни.

До присутніх звернувся ректор Олександр Черевко:

— Великодній збір завершили благодійним ярмарком на підтримку Сил оборони України. Зібрано 194 тисячі 306 гривень.

Кожен зробив свій маленький, але такий важливий внесок у спільну справу. І це вже стало традицією для університету. Бо ми робимо все, щоб Україна виграла: готуємо офіцерів, виховуємо патріотів, підтримуємо військових. Лише з початку повномасштабного вторгнення переказали на потреби фронту 3 мільйони 393 тисячі гривень.

Вже передано 80 тисяч грн на автомобіль для підрозділу Сил спеціальних операцій, де служать п’ять випускників Черкаського національного. 50 тисяч перерахували на дрон для військового підрозділу аеророзвідки 60 окремої механізованої бригади, де служить чоловік нашої викладачки Анни Ландіної.

Вдячний всім, хто прийшов сьогодні на Університетську площу — колективу, студентам, випускникам Черкаського національного університету, нашим друзям і партнерам, містянам, які доєдналися до нашої ініціативи. Всім, хто пекли, малювали, ліпили, проводили майстер-класи і конкурси, розважали гостей, купували й продавали, хто переказував свої кошти навіть із-за кордону. Але війна триває, і ми продовжуємо допомагати нашим військовим. Вони дають нам змогу жити і працювати вдома, зустрічати Великдень. І просити у Господа захисту для них і віри в Перемогу України.

Поділитися своєю творчістю і підтримати ідею благодійності на університетський захід завітав військовий оркестр Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота та університетські колективи: ансамбль народного танцю «Черкащанка» та «Фабрика музичного мистецтва «Voices».

Голова студентської ради ЧНУ Каріна Вовченко подякувала всім, хто своїми силами і донатами наближає перемогу:

— Від студентської ради університету хочу подякувати всім, хто доєднався до нашого Великоднього ярмарку. Це важлива підтримка для наших військових.

Усі охочі могли придбати безліч великодніх атрибутів, виробів ручної роботи, оберегів, писанок, патріотичних сувенірів, картин, смаколиків.

Студентська рада представила оновлену брендовану продукцію університету: футболки, чашки, термокружки, блокноти, шопери, ручки, подарункові бокси, пляшки для спорту, шарфи, значки.

На локаціях, підготовлених навчально-науковими підрозділами, пропонували керамічні вироби, свічки, наліпки, біо-тату, вироби з бісеру, таро-передбачення, майстер-класи з розпису шоперів та писанок. Попит мали фотосесії, книги, картини, передбачення на метафоричних картах і, звісно ж, смаколики.

Відділ виховної роботи разом зі студентською радою на чолі з проректоркою Галиною Гаврилюк вклали душу в оздоблення площі, відділ інформації та зв’язків із громадськістю підготували брендовану продукцію, а працівники комплексу громадського харчування спекли паски.

Ярмарок став справжньою подією, що об’єднала всіх спільною благородною метою. Доєдналися до збору випускники ННІ іноземних мов — Олексій Єгоров, Таміла Сотула, Аліє Юлдашева та їхні друзі з Великобританії, США. Від них надійшло 15 415 грн.

Фоторепортаж від видання «Нової доби»

Детальніше у відео:

 Також про цю подію можна переглянути сюжет на ТРК «Ільдана»:

 

БІЛЬШЕ ФОТО

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Віолетта Костенко, студентка 1-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій