21 травня науковці України відзначатимуть свій професійний день, а для українського народу це буде 87 день війни.

Сьогодні російські варвари  руйнують  людські життя, будинки, вулиці, парки, стадіони, історичні пам’ятки. Гинуть діти, гинуть вчителі, гинуть науковці, руйнуються університети й наукові  лабораторії...

Ми запланували традиційний тиждень науки в університеті, дещо змінили формат заходів і запропонували нашим провідним науковцям звернутися до своїх колег у ці важкі для нас і для країни дні.

Бо війна — це не тільки гуркіт гармат. У 21 столітті це великою  мірою   протистояння інтелектів. Наука, як і армія, дипломатія, інформація – є однією з тих сил, що наближають нас до перемоги.  

Ділимося їхніми думками.

Олександр Олександрович Безкопильний, доктор педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання

Шановні колеги, досвідчені науковці та молоді вчені славетного закладу вищої освіти — Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, щиро вітаю всіх Вас із професійним святом — Днем науки в Україні!

Наука — це своєрідний простір людської діяльності, функцією якої є вироблення й використання теоретично систематизованих, об’єктивних знань про дійсність; вона досліджує закони розвитку природи, суспільства і мислення з метою перетворення дійсності в інтересах суспільства.

Із початком третього тисячоліття, коли знання й інтелект стають стратегічним ресурсом розвитку цивілізації, особливо зростає роль науки, рівень розвитку якої є одним із показників культури нації, прогресу та конкурентоспроможності країни, добробуту громадян, їх духовного та інтелектуального зростання.

Вітчизняна наука повинна забезпечити розвиток потужної, незалежної країни, здатної протистояти найскладнішим викликам сьогодення.

Упевнений, Україна має достатній науковий та інтелектуальний потенціал для того, щоб подолати всі труднощі та вийти на передові позиції в стратегічних напрямках інноваційного розвитку світу.

У цей святковий день я бажаю всім Вам, творчої наснаги до подальшої професійної діяльності, наукових звершень задля процвітання України, здоров’я і миру!

Зі святом!