21 травня науковці України відзначатимуть свій професійний день, а для українського народу це буде 87 день війни.

Сьогодні російські варвари  руйнують  людські життя, будинки, вулиці, парки, стадіони, історичні пам’ятки. Гинуть діти, гинуть вчителі, гинуть науковці, руйнуються університети й наукові  лабораторії...

Ми запланували традиційний тиждень науки в університеті, дещо змінили формат заходів і запропонували нашим провідним науковцям звернутися до своїх колег у ці важкі для нас і для країни дні.

Бо війна — це не тільки гуркіт гармат. У 21 столітті це великою  мірою   протистояння інтелектів. Наука, як і армія, дипломатія, інформація – є однією з тих сил, що наближають нас до перемоги.  

Ділимося їхніми думками.

 Ігор Анатолійович Осауленко, завідувач кафедри інтелектуальних систем прийняття рішень, доктор технічних наук, доцент

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з Днем науки України!

Дозвольте побажати всім нам якнайбільше оригінальних ідей, творчих здобутків, вдалих впроваджень і, звичайно ж, мирного неба над головою.

Хай потенціал вітчизняної науки максимально трансформується у передові технології, що стануть важливим чинником нашої перемоги та запорукою швидкої післявоєнної відбудови, майбутнього розвитку і процвітання нашої прекрасної країни.

Інформаційні технології вже зараз охоплюють практично всі сфери людської діяльності. Вітчизняна ІТ-галузь стала одним із локомотивів суспільних перетворень і, напевне, однією з візитівок України у світі.

Тож бажаю науковцям максимально скористатись можливостями сучасних інформаційних технологій, а ІТ-фахівцям — ще активніше долучатись до наукових проєктів, примножувати свої зусилля на шляху інновацій та прогресу.