У День Героїв Небесної Сотні, делегація ЧНУ приєдналася до жалобних заходів, що проходили в Черкасах. Разом із керівництвом області й міста поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».
Заходи з ушанування проходять в університеті упродовж усього тижня. Проводяться кураторські години, тематичні заняття, поширюються просвітницькі матеріали. Історики через місцеві ЗМІ доносять до громадянського суспільства інформацію про події 2014 року.
А вокальний гурт ЧНУ «Мелодія» (художній керівник — народна артистка України Лідія Зайнчківська) спільно з ТРК «Ільдана» підготували музичну композицію з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

Словами пісні «Не сумуй» Олександра Рожка та Тараса Тополі студенти звертаються до всіх українців: «Пам’ятай, Господь оберігає всіх, хто захищає Батьківщину!»

— Події Революції Гідності сколихнули український народ і назавжди увійшли в його історію, — зазначив ректор Олександр Черевко. — 

Тоді вся Україна піднялася в єдиному пориві. І ті, хто стояв на Майдані, і ті, хто виходив на вулиці в рідних містах, і ті, хто допомагав їм морально, матеріально. Нині ми розповідаємо про це молоді, аби виховувати нові покоління патріотів рідного краю.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Студент ННІ української філології та соціальних комунікацій Андрій Найда