bgb
 
 
 
 
 

Колеги, друзі, очільники спортивних організацій, члени громадських спілок, учні й послідовники зібралися, щоб привітати з 60-річчям Анатолія Стеценка — професора кафедри спортивних дисциплін, голову профкому Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

— Анатолія Івановича гарно знають і в університеті, і в області та в Україні. Знають як спортсмена, як тренера, як викладача і Вчителя, який підготував покоління спортсменів, кваліфікованих фахівців. При цьому ювіляр веде активне громадське життя, завдяки чому три роки тому очолив одну з найбільших освітянських профспілкових організацій в області, — зазначав у вітальному слові ректор університету Олександр Черевко. Він додав, що Анатолій Стеценко 32 роки життя присвятив Черкаському національному, пройшовши шлях від викладача до голови профкому. Ректор вручив ювілярові почесну відзнаку «За особливі заслуги перед Черкащиною» та грамоту обласної ради та обласної державної адміністрації.

Привітав ювіляра Леонід Нечипоренко — директор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я, де багато років викладає Анатолій Іванович, а також Володимир Химич — голова спортивного клубу «Богдан», чию славу спортсмен примножував своїми здобутками.

Про спортивні сторінки біографії Анатолія Стеценка нагадали у своїх вітаннях відповідальний секретар Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Іван Урста, голова Черкаської обласної федерації ветеранів легкої атлетики Василь Кривенко. Василь Петрович розповів присутнім, що саме Анатолій Стеценко був засновником і тривалий час очолював обласну федерацію ветеранів легкої атлетики.

Про успішну діяльність Анатолія Івановича як профспілкового лідера розповіли в своїх вітаннях представник обкому Профспілки працівників освіти і науки України в Черкаській області Іван Берестовий та профспілчани ЧНУ. Від директорів інститутів та деканів факультетів теплі побажання висловила директор ННІ іноземних мов Людмила Швидка.

Визнанням заслуг у сфері громадської діяльності стала подяка від Черкаського «Автомайдану», яку вручив голова організації Сергій Яковенко.

Своєрідним подарунком до ювілею став біобіліографічний покажчик із серії «Вчені ЧНУ ім. Б. Хмельницького». Видано його силами колективів навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я та наукової бібліотеки університету. Упорядник — учень Анатолія Стеценка, викладач кафедри спортивних дисциплін ЧНУ Петро Гунько.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького