Урочисте зібрання освітян новоствореної Гельмязівської ОТГ Золотоніського району відбулося 27 вересня. 

Тема зустрічі — «Гельмязівська територіальна громада та відкритий освітній простір: від ідей, діалогу, партнерських відносин до успішної громади». На зібрання були запрошені науковці Черкаського національного уніеврситету імені Богдана Хмельницького: доцент кафедри російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання Олена Кретова та доцент кафедри початкової освіти Катерина Ткаченко.

Панельна дискусія учасників відбувалася на трьох платформах. Доценти Олена Кретова та Катерина Ткаченко виступили з привітальним словом та з доповідями у панельній дискусії «Вища школа  та заклади загальної середньої освіти: співпраця заради майбутнього», а також взяли участь у засіданні міжшкільного методичного об’єднання педагогічних працівників Гельмязівської сільської ради «Забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників та якісної освіти».

У ході зустрічі піднімалися актуальні питання реформування системи сучасної середньої та вищої освіти, також відбулося окреслення шляхів співпраці між університетом та закладами середньої освіти. Зокрема доцент Олена Кретова поділилася досвідом співпраці між кафедрою російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання і закладами середньої освіти області, яка триває вже понад 10 років і здійснюється в різних аспектах — науковому, методичному, організаційному. Крім того, ось уже 2-й рік поспіль учителі зарубіжної літератури мають можливість пройти підвищення кваліфікації ЧНУ ім. Б. Хмельницького та отримати свідоцтво відповідного зразка.

Під час засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури також було обговорено деякі аспекти освітніх програм «Мова та література (російська, англійська)» та «Зарубіжна література й англійська мова», які стосуються практичної підготовки майбутніх фахівців.

Загалом і освітяни, і науковці домовилися про подальшу тісну співпрацю задля підвищення якості освіти і вдосконалення системи підготовки майбутніх учителів для оновленої української школи.

Кафедра російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання