Другий практичний тренінг із використанням методик Street Law (Живе право) для підвищення фінансової грамотності студентів-консультантів відбувся на базі юридичної клініки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Спершу за пропозицією модератора заходу Діани Кізім була проведена гра «фінансовий ALIAS». У ній брали участь дві команди у складі 2 консультантів. Потрібно було за 3 хвилини пояснити фінансові терміни, не використовуючи спільнокореневі слова. Терміни містилися у картках, які були поділені на групи за рівнем складності («фінансовий чайник», «фінансовий геній»). Команди за пояснення цих термінів отримували бали. Гра сподобалася і всім присутнім, адже вони також здогадувалися, про що йдеться в картках.

Наступним воркшопом стала фінансова консультація. Суть модельного консультування полягала в тому, що клієнт звернувся до адвокатського об’єднання з проблемою: хоче взяти кредит у банку. Підприємливі «банкіри» запропонували декілька варіантів та провели рекламу своїх пропозицій. Клієнту потрібно було обрати найвигідніший для нього варіант. Завданням консультантів було виявлення, з одного боку, найвигіднішої пропозиції, а з іншого — зловживання з боку банків фінансовою необізнаністю клієнтів.

Після завершення було жваве обговорення фінансової консультації та порушення прав у наданих варіантах кредитних справ. Також консультанти опанували інструменти фінансового аналізу кредитної пропозиції від різних банків, набули нових навичок у сфері фінансових консультацій та вдосконалили власну фінансову грамотність.

Юридична клініка