bgb
 
 
 
 
 

Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 11 жовтня провела конференцію, на якій прозвітувала про свою діяльність за 2023-2024 навчальний рік.

Голова студради ЧНУ Каріна Вовченко детально прозвітувала про свою роботу.

Розповіла, що протягом цього навчального року в ЧНУ було організовано та проведено низку заходів. Більшість із них були благодійними та доброчинними. Серед них — ярмарки, гроші з яких надали на підтримку ЗСУ. Популярними в університеті та за його межами були акції «Кава на ЗСУ», «24 гривні на перемогу», «Бойова ялинка», «Червоне – то любов», Великодній благодійний ярмарок тощо.

Проводилися також доброчинні збори на підтримку безпритульних тварин. Студентство допомагало з благоустроєм території університету, прибирали і в “Ботанічному саду”. Крім того, студрада допомагала першокурсникам адаптуватися до студентського життя.

Цей навчальний рік був для студентської ради плідним. Традиційний Олімпійський урок провели у форматі забігу.

8 жовтня організувала посвяту першокурсників. У межах заходу відбувся квест, присвячений студентському життю, та благодійний ярмарок. Зібрали 120 067 грн та змогли допомогти військовим — випускникам університету.

 «Органи студентського самоврядування — це невіддільна частина життя будь-якого університету. Вони відіграють важливу роль в університетському житті, допомагають створити комфортне середовище для навчання та проживання студентів. Наша студрада виконує цю місію, розвиваємося в різних напрямках і працюємо для кращого результату», — розповіла Каріна Вовченко, голова студентської ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Студентська конференція схвалила роботу студентського активу,  відзначила його креативність, прагнення розвиватися та покращувати університет.

Крім того, перед учасниками конференції виступили начальниця відділу виховної роботи Анна Прокопчук, представники Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру.

«Сьогоднішня конференція розширила розуміння студентства щодо різних аспектів діяльності університету, Студмістечка. Також вона стимулювала студентів до активної участі в університетському житті», — поділилася думками Дарина Гайдук, студентка 1-А курсу навчально-наукового інституту української  філології та соціальних комунікацій.

Текст:  Катерина Супрун, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Анна Куюмджи, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій