bgb
 
 
 
 
 

У межах реалізації договору про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького  та Яcським університетом імені Александра Йоана Кузи (м. Ясси, Румунія) студентка 2 курсу спеціальності «Практична психологія» психологічного факультету Поліна Сусла  розпочала семестрове навчання в Ясському університеті.

Міжнародна академічна мобільність — це чудова можливість для студентів розширити свій кругозір, знайти нові знайомства та отримати безцінний досвід. 

Поліна поділилася своїми першими враженнями про навчання за кордоном:

— У Ясському університеті навчається багато студентів за обміном з різних країн — Туреччина, Іспанія, Франція, Німеччина та інші. Це створює унікальну можливість для культурного обміну та знайомства з різними традиціями. Спілкування з іноземними студентами дозволяє не лише практикувати мови, але й дізнаватися більше про їхні культури та звичаї.

Однією з основних переваг, яку відзначила студентка, є хороші умови проживання. Вона зазначає, що кімната в студентському гуртожитку облаштована всім необхідним, а атмосфера в гуртожитку сприяє дружньому спілкуванню.

Місто Ясси вразило її своєю красою, історичними місцями, парками, музеями та архітектурними пам'ятками, що робить прогулянки містом справжнім задоволенням. Особливо їй сподобалося відвідувати місцеві кафе, де можна скуштувати традиційні румунські страви.

— Я вдячна Черкаському національному університету за надану можливість здобувати новий досвід навчання за кордоном. Я раджу взяти участь в програмі академічної мобільності всім тим, хто хоче отримати неоціненний освітній досвід та поповнити цим своє резюме, — зазначила студентка.

Відділ міжнародних зв’язків