Науково-практичний вебінар «Assessment in blended leaarning. How to motivate your students» відбувся в межах тижня науки в ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Межах рамках проєкту «Вища та середня школа — співпраця заради майбутнього». Захід став традиційним, оскільки проводиться вже втретє. Цього року до нього долучились понад 70 учасників — переважно вчителів міста Черкаси та області. Вони заслухали цікаві наукові та методичні доповіді та взяли участь в обговоренні питань, пов’язаних з викладанням англійської мови в складних умовах дистанційного навчання.

Завідувачка доцентка Наталія Сливка привітала учасників зібрання. Вона нагадала присутнім про теоретичні засади оцінювання якості знань та вмінь, а також познайомила їх з ефективними онлайн інструментами, які дозволяють організувати самооцінювання та сприяють кращій залученості студентів до навчального процесу. У своїх повідомленнях старші викладачки Світлана Щур та Світлана Аліфанова зробили акцент на теоретичних аспектах оцінювання традиційних та альтернативних форм роботи. Разом з тим, доцентка кафедри Таміла Кравченко та старша викладачка Оксана Петрова поділились з присутніми своїми практичними напрацюваннями, такими як робота з платформою English Lab та сервісом Padlet.

До роботи семінару долучилась студентка 4 курсу Валерія Єфименко, яка протягом семестру навчалась в університеті іспанського міста Вальядолід за програмою Еразмус +. Вона розповіла про особливості контролю і оцінювання знань у закладах вищої освіти Іспанії.

Було дуже приємно бачити серед учасників семінару наших випускників, які зараз працюють за фахом і викладають англійську мову в школах міста. Так, до роботи у семінарі долучилася Яна Тимофеєва, учителька англійської мови однієї з черкаських гімназій, і поділилась власними напрацюваннями й здобутками.

Учасники семінару виразили вдячність організаторам і доповідачам за змістовні та корисні доповіді й висловили сподівання, що наступного року зустріч відбудеться під мирним небом відбудованої України. Самовіддана праця вчителів у цей складний час — це вагомий внесок в нашу перемогу.


Кафедра сучасних практик викладання англійської мови