У межах  відзначення тижня науки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького в ННІ природничих та аграрних наук відбулася зустріч із випускниками-природничниками «Майстер-клас з наукової успішності».
Захід організований викладачами кафедри біології, екології та агротехнологій. Гостями-спікерами були колишні студенти інституту, які продовжили навчання або працюють як в Україні, так і в закордонних наукових установах:
— Катерина Лавріненко — аспірантка Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України (спеціальність «Ботаніка»);
— Марина Сомова — викладачка Медичного університету Грайфсвальда, Німеччина (спеціалізація  «Молекулярна біологія»);
— Дмитро Спрягайло — магістрант університету Ольденбургу, Німеччина (спеціалізація «Морська мікробіологія»);
— Наталія Ярошенко — аспірантка Сумського національного аграрного університету (спеціальність «Екологія»), стипендіатка Німецького федерального фонду довкілля;
— Володимир Конограй — кандидат біологічних наук, керівник агробіологічної лабораторії Інституту здоров’я рослин компанії «UKRAVIT».
Випускники охоче розповідала про свій шлях у науці та ділилися секретами успішної побудови кар’єри. Ключами до успіху, на думку спікерів, є: хороше знання теоретичної бази напрямів дослідження, знання англійської мови, особиста активність, умотивованість, цілеспрямованість і віра в себе. Зустріч пройшла у дружній і теплій атмосфері, до кожного із доповідачів виникало чимало запитань. Учасники зійшлися на думці, що займатися науковими дослідженнями цікаво, престижно та перспективно.
Кафедра біології, екології та агротехнологій