Тритижневе стажування у школах Німеччини пройшла магістрантка ОП «Мова і література (німецька, англійська)» кафедри німецької філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Лариса Шевченко.

Педагогічний обмін (Pädagogischer Austauschdienst) проходив з 5 по 26 листопада, служба якого надає можливість вчителям німецької мови з різних країн пройти стажування у школах Німеччини. Програма перебування дозволяє вчителям ознайомитись з різними видами шкіл, відвідати та провести уроки німецькою мовою, розширити свої методичні та дидактичні знання, а також покращити свої мовні навички.

Лариса Шевченко поділилася враженнями:

— Я відвідувала Bohnstedt-Gymnasium в місті Лукау (Бранденбург). За час перебування мала змогу спостерігати та взяти участь в понад 30 уроках з різних навчальних предметів, відвідувала позакласні заходи (AG) та семінар для вчителів, присвячений темі булінгу у школі.

Для студентки дуже цікавою була програма з країнознавства. Місто Лукау розташоване в регіоні Spreewald. Ця місцевість визнана ЮНЕСКО заповідником, має назву «Німецька Венеція» і є популярним місцем відпочинку завдяки поєднанню надзвичайно красивого ландшафту та історичних міст. Поряд знаходяться варті відвідування Коттбус, Дрезден, Лейпціг та Єна. Але найцікавішим пунктом програми стала дводенна поїздка до Берліну та Потсдаму.

Кафедра німецької філології