Дуальна освіта, зв’язок із роботодавцями, нові освітні  можливості шляхом отримання ваучера від держави, мікрогранти на самозайнятість — намічено напрями плідної співпраці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Черкаського обласного центру зайнятості.

Для більш ефективної взаємодії підписано Меморандум, який підписали ректор ЧНУ Олександр Черевко та директор Черкаського ОЦЗ Олександр Джур.

У нараді взяли участь заступник директора ЧОЦЗ Сергій Забудський, перший проректор Василь Мойсієнко, проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Олександр Черевко розповів про рейтинги та пріоритетні напрями діяльності університету.

— Ми активно впроваджуємо дуальну освіту. Розвиваємо актуальні на сьогодні  спеціальності. Прагнемо, щоб наші випускники були затребувані на ринку праці. Тому співпраця зі службою зайнятості для нас стратегічно важлива. 119 студентів отримують у нас освіту  за рахунок ваучерів від держави. Ми зацікавлені в тісному зв’язку з роботодавцями регіону. Служба  зайнятості дає нашим випускникам додаткові можливості для реалізації, і ми голові активно інформувати про це студентів та викладачів, — зазначив Олександр Черевко.

Олександр Джур розповів про послуги служби зайнятості — а це і відшкодування роботодавцям ЄСВ за працевлаштування певних категорій працівників, і гранти на створення або розвиток  власного бізнесу для різних верств населення.

— Освіта під час війни потребує координації та співпраці між державними органами, місцевими організаціями, соціальними працівниками та незалежними експертами. Тому, щоб офіційно зафіксувати партнерство з Черкаським національним університетом ім. Б. Хмельницького, підписав Меморандум. Обговорили шляхи розвитку дуальної освіти, виклики освітнього процесу в умовах війни та запланували спільні заходи.

Переконаний, що економіка країни буде процвітати, якщо її громадяни будуть освіченими, з розвиненим критичним мисленням.

Наш обов’язок — сприяти цьому! — наголосив директор ЧОЦЗ.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького