Майбутні видавці працювали волонтерами на Четвертому Черкаському книжковому фестивалі. Захід тривав із 1 по 3 жовтня у Черкаській обласній філармонії.

У волонтерів були такі обов'язки: декорування приміщення перед фестивалем, агітування й інформування гостей та жителів міста, продаж книг на локаціях видавництв, допомога відвідувачам та слідкування за чистотою і порядком під час проведення заходів на всіх локаціях.

Студентка 1 курсу ОП «Видавничий бізнес, редагування і медіадизайн» Ірина Захарченко вважає, що це колосальний досвід для професійного становлення:

— Це було для мене дуже цікаво та складно водночас. Знайомство зі стількома відомими людьми, багато неймовірних зустрічей і, що найголовніше, безмежно велика кількість книг на будь-який смак. Я б з радістю повторила цей досвід ще сто разів! — поділилася враженнями Іра.

Під час урочистого завершення події директорка Черкаського книжкового фестивалю висловила слова вдячності волонтерам:

— Дуже хочеться подякувати тим людям, які створюють обличчя фестивалю, тим людям, за яких ми дуже переживали. Ми їх побачили вперше, спілкувалися вперше, ми розуміли, які вони молоді й недосвідчені. Нам було дуже страшно, скажу чесно. Але це ті люди, які вас зустрічали на вході, на кожній локації, в місті. Це все робили наші круті волонтери, — наголосила головна організаторка фестивалю Людмила Фіть.

Автори: студентки ННІ української філології та соціальних комунікацій Катерина Сухенко, Анастасія Щетініна, Вікторія Дирко
Фото: студент 2-ВБ курсу Андрій Найда