Навчання студентів-медиків у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького активно розпочалося.

Студенти навчально-наукового центру «Медичний інститут» взяли участь у двох науково-практичних семінарах протягом перших місяців навчання. Заходи були проведені за участі Управління Держпраці у Черкаській області.

Науково-практичні семінари були присвячені актуальним темам, враховуючи, що сьогодні найважливішою світовою проблемою є боротьба з пандемією COVID-19.

Отож, тема семінару «Охорона праці та соціальний захист медичних працівників в закладах охорони здоров’я в умовах пандемії COVID-19». У науково-практичному семінарі було розкрито такі питання:

  • охорона праці та соціальний захист медичних працівників закладів охорони здоров’я в Черкаській області;
  • особливості організації охорони праці медичних працівників у лікувальних закладах та її актуальність в умовах сьогодення;
  • організація та значення медичних оглядів у запобіганні професійним захворюванням;
  • санітарно-гігієнічні аспекти охорони праці як важлива складова попередження гострих та хронічних захворювань медичних працівників у закладах охорони здоров’я.

Начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва акцентувала увагу присутніх на питаннях захисту медичного персоналу в контексті пандемії, викликаної коронавірусом.

Перший заступник начальника Управління Ірина Щербата висвітлила основні проблемні питання забезпечення належного стану охорони праці у закладах охорони здоров’я Черкащини, забезпечення прав медичних працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці, на відшкодування в разі гострого професійного захворювання працівників на COVID-19.

Головний державний інспектор відділу питань гігієни праці Тетяна Зеленська висвітлила стан захворювання на COVID-19 у медичних працівників Черкащини, основні аспекти роботи комісій з розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 у медичних працівників.

Доцент кафедри фундаментальної медицини розкрила значення комплексу протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів у попередженні гострих і хронічних професійних захворювань та поширення коронавірусної інфекції серед медичних працівників в закладах охорони здоров’я.

Студенти-медики ЧНУ взяли активну участь в обговоренні проблем, розглянутих в семінарі, а також підготували доповіді, у яких висвітлили різні аспекти питань безпеки та охорони праці, соціального захисту і запобігання професійним захворюванням серед медичних працівників. Найактивнішими студентами були: Марина Благодір, Ольга Стеценко, Вікторія Бондар. Достойні доповіді були представлені у таких студентів: Олександр Скляр, Антон Музиченко.

Наприкінці зустрічі було наголошено на важливості співпраці закладу вищої освіти та управління Держпраці для якісної підготовки майбутніх фахівців, оскільки проблеми охорони праці у медичній сфері не втрачають актуальність.

 

 

ННЦ «Медичний інститут»