Екологічна акція «Подбай про довкілля» набирає обертів на Черкащині.

Прийнявши естафету від Канівського коледжу культури і мистецтв та Канівського вищого професійного училища, студентська рада Черкаського національного університету долучилася до всесвітнього флешмобу «trashtag».

Усі разом учасники заходу прибрали територію Черкаського геріатричного пансіонату. Після цього вони засадили клумби трояндами та висадили у садку фруктові дерева.

— Студенти Черкаського національного університету постійно беруть участь у різних доброчинних акціях. Сьогоднішній флешмоб — це поєднання двох добрих справ. Ми допомагаємо людям поважного віку та звертаємо увагу черкащан на необхідність дбати про навколишнє середовище, — розповідає голова студентської ради ЧНУ Аліна Козлова.

Підтримав ініціативу студентства та долучився до акції і народний депутат України Владислав Голуб.

— Приємно знаходитися у колі молодих людей, які усвідомлюють важливість збереження екології в сучасному світі. Такі акції об’єднують нас і дарують позитивні емоції. А для мене особисто — це добра нагода поспілкуватися зі студентами Черкаського національного університету, зокрема, запитати про успіхи й досягнення у моїх стипендіатів, — зазначив Владислав Володимирович.

Своїми емоціями від участі в флешмобі ділиться Юлія Снісаренко, студентка навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій:

— Можна багато говорити про проблеми екології, а можна взяти й почати їх вирішувати. Поступово, як сьогодні. Ми зробили небагато, але саме такими маленькими кроками зможемо покращувати своє життя і життя оточуючих.

Думку Юлії поділяє студент навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Руслан Дзюба і додає:

— Разом з друзями ми зробили добру справу. Тішить, що результат нашої праці уже незабаром зможе милувати око жителів пансіонату.

Студентська рада Черкаського національного університету дякує своїм колегам за можливість взяти участь в екологічній акції. Та передає естафету й запрошення до всесвітнього флешмобу «trashtag» студентам Черкаського iнституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького