На початку березня ще 18 студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поїхали на тримісячне стажування в Академію ім. Яна Длугоша у м. Ченстохова, Польща. Стажування відбувається в рамках угоди про співпрацю між Черкаським національним та Академією ім. Я. Длугоша.

10 студентів спеціальностей «автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», «математика» та «прикладна математика» навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій та 8 представників навчально-наукового інституту природничих наук спеціальностей «хімія», «біологія» та «екологія» протягом другого семестру відвідуватимуть заняття разом із польськими однолітками.

Для наших студентів це унікальна можливість ознайомитися з досягненнями європейської науки, із методикою навчання у польських вишах, а також опанувати польську мову.

Оскільки Черкаський національний університет провадить освітню діяльність за Європейською кредитно-трансферною системою, результати навчання студентів у Польщі будуть зараховані в ЧНУ.

Нагадаємо, Академія ім. Яна Длугоша в Ченстохові — сучасний державний вищий навчальний заклад із 40-річною історією. Академія пропонує навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалаврат», «магістратура», «аспірантура» на 5 факультетах з 30 напрямками, понад 80 спеціальностями, 60 аспірантських програм. Всього в університеті працює 648 викладачів. Існують навчальні програми для літніх людей – їх кількість сьогодні складає 650 осіб.

Цього навчального року на семестрове стажування до польської академії делегували 50 студентів Черкаського національного.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького