Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького продовжують традиції доброчинності. Цього разу влаштували благодійну акцію на прохання студентки навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Мар'яни Орел. Дівчина звернулася до студентської ради свого інституту з проханням про допомогу недужій бабусі. Літня жінка хворіє на цукровий діабет, постійно приймає інсулін, пережила три тяжких операції. Родина спрямовує всі кошти на її лікування. Історія, розказана Мар’яною, викликала щире співчуття у ровесників.

Студенти 3 курсу напряму підготовки «Соціальна робота» зініціювали в інституті благодійну акцію «Випічка врятує життя». Вдалося зібрати 1912 гривень.

Організатори акції висловлюють вдячність усім, хто долучився до збирання коштів. Це й студенти навчально-наукового інституту історії і філософії, які зібрали 370 гривень, і студенти навчально-наукового інституту іноземних мов, які зібрали 1648 гривень. Особлива вдячність голові студентської ради ННІ іноземних мов, куратору благодійного сектору Студентської ради ЧНУ Аліні Козловій, яка організувала та провела в своєму інституті ярмарок піц.

Спільними зусиллями благодійники зібрали та передали на лікування 3930 гривень.

Нагадаємо, Черкаський національний університет не тільки готує фахівців із багатьох спеціальностей, а й виховує порядних, добрих, небайдужих до чужих проблем людей. У виші діє потужний волонтерський рух.

Студенти долучаються до ініціатив різноманітних благодійних організацій та ініціюють такі заходи самостійно. Вони відзначають дні спонтанних проявів доброти, толерантності та ще безліч знаних у світі свят доброчинництва.

Активно займаються благодійністю в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, де готують соціальних педагогів та фахівців із соціальної роботи.

 

 

Анастасія Щербата, голова студентської ради ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва