Четвертий мистецький фестиваль «Студентська весна» зібрав у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького креативну молодь, яка демонструвала свої таланти у різноманітних жанрах.

Цьогоріч до конкурсу талантів долучилися представники закладів вищої освіти області.

Загалом на участь у фестивалі було подано більше 60 заявок. Їх відбирала комісія, 33 кращі увійшли до фіналу.

Оцінювало конкурсантів журі у складі Галини Гаврилюк, проректора з освітньо-виховної та іміджевої діяльності; Лідії Зайнчківської, народної артистки України; Олександра Дубини, фронтмена гурту «Сонце в кишені»; Ганни Клименко-Синьоок, заступника директора з виховної роботи ННІ української філології та соціальних комунікацій; Ольги Атамась, заступника директора з виховної роботи ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я; Тетяни Зорочкіної, заступника директора з виховної роботи ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва; Аліни Козлової, голови Студентської ради ЧНУ; Артема Захарченка, голови культмасового сектору студентської ради ЧНУ.

Привітав конкурсантів і гостей заходу ректор університету Олександр Черевко:

— «Студентська весна» стала доброю традицією в нашому університеті. Щороку молодь дивує нас і вражає своїми здібностями. І це важливо, адже в сучасному світі перемагає креативність, сміливість та ініціатива. А такі заходи якраз і навчають продукувати ідеї, досягати перемог, коли навколо такі ж талановиті люди, як і ти. Ми бачимо, що фестиваль об’єднує, зближує та дарує позитивні емоції. Тож нових вам творчих злетів!

Вокал, оригінальний жанр, власна та авторська поезія, хореографія, художнє читання — у таких жанрах демонстрували свої вміння фіналісти мистецького фестивалю. А на переможців чекали цінні подарунки, сертифікати та дипломи.

Дипломи першого ступеня в жанрі «Вокал. Соло» розділили Галина Іжко, (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва) й Анна Лисенко, (психологічний факультет). Друге місце посіли Анна Пономаренко (ННІ економіки і права), Мар’я Бровченко (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва). Третє місце зайняли Захар Пишний (ННІ інформаційних та освітніх технологій), Соро Ландрі (Черкаський державний технологічний університет).

Перше місце у номінації «Вокал. Ансамблі» зайняв дует «ЮР» у складі Юлії Снісаренко й Руслана Билини (ННІ української філології та соціальних комунікацій). Друге місце — дует у складі Павла Мороза і Руслана Дзюби (ННІ природничих та аграрних наук), третє — дует у складі студентки ННІ історії і філософії Ольги Курій і студента ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Романа Щербатюка.

 У номінації «Авторська поезія та музика» перемогла студентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва Валентина Колос. Друге місце — у музичного тріо у складі студентів ННІ історії і філософії Сергія Коршунова, Анни Сіренченко, Дарії Кузюк. Третє місце зайняла Оксана Матвієнко, студентка ННІ іноземних мов.

За оригінальність відзначили ансамбль «Бадабум» (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва).

У номінації «Художнє читання» перемогла студентка ННІ іноземних мов Анастасія Бринько. Друге місце зайняла театральна студія «Діван» (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва).

Жанр «Інструментальне мистецтво» представили студенти ННІ історії і філософії Валерій Гуков і Роман Вишемірський. Хлопці зайняли третє місце.

У номінації «Хореографія. Соло» перше місце посіла студентка ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Яна Ткачова. Друге місце зайняла студентка ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Іванна Чухліб.

Переможцем у номінації «Хореографія. Ансамблі» став танцювальний гурт «ANFACE» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва. Друге місце — у студентів від ННІ економіки і права Олексія Лютого та Мар’яни Кусяки. Третє місце — в студентів ННІ історії і філософії Олексія Джамана й Дарини Фисун. «За талановиту хореографічну постановку» нагороджений шоу-балет «Повітря» (ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я).

Учасники фестивалю «Студентська весна» отримали також дипломи та подарунки від співорганізаторів конкурсу — профспілкового комітету ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Диплом «За кращий сценічний костюм» отримала Анастасія Бринько (ННІ іноземних мов), «За краще виконання української пісні» — Анна Пономаренко (ННІ економіки і права), «За краще виконання патріотичної пісні» — ансамбль «Серця трьох» (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва), «За кращу сучасну інтерпретацію національних традицій» — дует «Веснянка». «За волю до перемоги» нагородили Наталію Майорову (ННІ економіки і права), а дует «Джуніо та Олександра» (ННІ економіки і права) був нагороджений дипломом «За втілення творчого задуму».

Театральна студія «Діван» (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва) отримала диплом «За краще художнє читання».

Володарем гран-прі фестивалю та диплома «За гармонійне поєднання жанрів» став творчий тандем Захара Пишного (ННІ інформаційних та освітніх технологій) та Анни Бондаренко (ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я).

Крім того, низка студентів отримали від профспілкового комітету сертифікат на пейнтбол.

— Все було круто, бо в кожен номер ви вклали свою душу! — звернувся до учасників голова профспілкового комітету Анатолій Стеценко.

Вітання і подарунки вручили своїм фаворитам спонсори свята — голова Польського культурного центру імені Кароля Шимановського в Черкасах Геннадій Лінєвіч та керівник Всеукраїнської громадської організації «Союз українок» Алла Бочковська.

Мистецькі колективи ЧНУ створювали святковий настрій, радуючи учасників свята своїми улюбленими піснями.

Творчі дарунки приготували для Черкаського національного і вихованці дитячої студії спортивної аеробіки «Атлетико», керівник якої — випускниця ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, майстер спорту міжнародного класу Анастасія Ісаєнко.
А голова журі, проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк подякувала всім, хто долучився до організації фестивалю — керівництву підрозділів університету, керівникам відділу виховної роботи. — Сьогоднішньому концерту передувала величезна робота, але результат здивував усіх! — сказала вона.

 

 

 

БІЛЬШЕ ФОТО

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького