Студентка навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Юліана Соколенко взяла участь у тренінгу, що відбувся у межах міжнародної програми Erasmus+ «Empowering Youth Entrepreneurship in rural areas». Захід проходив в селі Бурлача Балка (Одеська область).

Загалом участь у тренінгу взяло 20 осіб, серед них представники з України, Литви, Грузії та Італії.

Протягом тижня учасники вивчали основні положення створення бізнесу, пропонували ідеї та розглядали правильний шлях до формування бізнес-плану та втілення його у життя. Члени проекту відвідали Департамент економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА, де їм розповіли про програми підтримки підприємництва в Одеській області. На екскурсії до етно-еко хати «Білочі» власники презентували не лише свій туристичний проект, а й підприємництво з виготовлення домашньої молочної продукції. Також підприємці-початківці ознайомилися з роботою одеських NGO, їхніми ідеями та здобутками. Остаточним етапом програми став триденний тренінг, де учасники у командах створювали власні бізнес-проекти, спираючись на досвід попередніх днів.

«Подібні проекти дають неймовірний досвід, який лишається не просто теорією, а може використовуватися на практиці. Завдяки проекту я знайшла нові ідеї для розвитку власних проектів та волонтерської роботи. І, звісно, програма передбачає створення інтернаціонального нетворкінгу серед учасників, що є не менш важливим для розвитку суспільства, — вважає Юліана Соколенко. — На мою думку, чим більше студентів беруть участь у подібних проектах, тим швидше відбудуться позитивні зміни у світі та в Україні».  

Навчально-науковий центр зовнішніх і міжнародних зв'язків