У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького розпочалися курси підвищення кваліфікації для директорів інститутів, деканів факультетів та завідувачів кафедр.

Програмою курсів передбачено опрацювання учасниками трьох змістових модулів: «Нормативно-правова компетентність», «Компетентності управління персоналом» та «Інноваційна компетентність. Академічна мобільність».

Перший день занять розпочався з лекції на тему «Управління закладом вищої освіти: сучасні виклики і тенденції», яку провів перший проректор, професор кафедри державно-правових дисциплін Василь Мойсієнко.

Про нормативно-правові засади діяльності закладу вищої освіти з’ясовував питання начальник відділу кадрів, кандидат юридичних наук, доцент Богдан Гук.

Навчання триватиме до 10 лютого. Случахам курсів будуть запропоновані до розгляду такі теми: «Матеріальні та фінансові ресурси. Юридичний супровід закупівель товарів і послуг. Правове регулювання оплати освітніх послуг», «Документообіг у закладі вищої освіти та його навчально-наукових підрозділах», «Кадрова політика закладу вищої освіти та роль структурного підрозділу в її реалізації», «Розвиток позитивного іміджу закладу вищої освіти» , «Інноваційний освітній менеджмент як провідний напрям управлінської діяльності керівника. Академічна мобільність» та інші.

Після завершення курсів усі учасники отримають відповідні сертифікати.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького