Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк та помічник ректора з питань зовнішньої комунікації Андрій Касян побували на презентації програми «Open Agro University».

Її для студентів українських університетів реалізує компанія «Кернел». Мета — навчання фахівців в умовах сучасного агропромислового виробництва, підготовка кваліфікованих кадрів.

Презентація проходила в Києві у виставковому центрі «Парковий». До участі було запрошено представників провідних університетів України, які готують фахівців для аграрної галузі.

Компанія «Кернел» є лідером у виробництві та експорті соняшникової олії у світі, експортер зерна з України №1, провідний виробник сільськогосподарських культур в Україні. Свою продукцію експортує більш ніж у 80 країн світу. 

На презентації виступали топменеджери компанії. Серед них — генеральний директор Євген Осіпов, який розповів про діяльність «Кернел» в умовах війни в Україні щодо забезпечення світової продовольчої безпеки.

Наталія Теряхіна, очільниця департаменту персоналу, презентувала основні напрямки діяльності компанії, досягнення, бізнес-модель агрохолдингу, розповіла про допомогу ЗСУ та українцям із початку війни. Загалом компанія разом із партнерами протягом 2022 року надала допомогу на загальну суму близько мільярд гривень.

Ольга Кулик, керівниця проєкту Open Agro University, презентувала його присутнім.

Жвавий інтерес в учасників викликала доповідь Євгена Сапіженка, заступника директора Агробізнесу з інноваційного і цифрового розвитку «Кернел». Він розповідав про успішне впровадження точного землеробства в компанії. Наголошувалося, що за цих умов суттєво зростає роль висококваліфікованих фахівців.

Ректор Олександр Черевко:

— Стратегія компанії «Кернел» полягає в постійному розвитку та боротьбі за людський капітал. Колись Конфуцій казав: «Навіть у товаристві двох осіб я неодмінно знайду, чому у них повчитися. Їхні чесноти я постараюся наслідувати, а на їхніх недоліках сам буду вчитися». У виступах топменеджерів компанії це звучить приблизно так: «українська молодь дуже крута, та й ми самі, як студенти, постійно вчимося. Нові технології — то справжня магія. Штучний інтелект, роботизовані системи допомагають сьогодні фахівцям-аграріям. Але усіма цими системами управляє висококваліфікований фахівець. Агровиробництво – одна з найперспективніших для України галузей. Тому компанія «Кернел» не має права програти війну за людей, за нашу талановиту молодь».

Саме для цього створений проєкт для студентів українських університетів «Open Agro University». Це можливість поєднання університетського навчання, роботи та подальшого професійного зростання.

Для університету це також вдосконалення освітніх програм та можливість працевлаштування для студентів і випускників.

Дякую керівниці Департаменту персоналу «Кернел» Наталії Теряхіній за вдалу презентацію «проєкту про цінності».

Вдячний і Михайлу Петрову, директору підприємства «Придніпровський край» компанії «Кернел», який свого часу спонукав нас розпочати підготовку фахівців за спеціальністю 201 «Агрономія». Час довів правильність цього рішення. Адже українська економіка нині, як ніколи, потребує прогресивних галузей виробництва, українських соціально відповідальних товаровиробників, які створюють валовий внутрішній продукт, дбають про своїх працівників та допомагають українським Збройним Силам. Саме таким є «Кернел», який цьогоріч спрямував на підтримку ЗСУ мільярд гривень.

Тож ЧНУ докладе максимум зусиль для підготовки майбутніх агрономів, впроваджуючи новітні освітні технології і базуючись на потребах агровиробництва.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького