Про роботу в умовах воєнного стану йшлося на засіданні Ради ректорів, директорів закладів вищої, фахової передвищої освіти Черкаської області.

Обговорили усі питання, які порушувалися раніше на нарадах у Міністерстві освіти і науки, на засіданні Спілки ректорів України, на зустрічі з генеральним директором директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки Олегом Шаровим.

— Ці питання хвилюють всю освітянську спільноту, бо зараз випускаємо студентів, а далі стартує вступна кампанія. І якщо раніше головною місією була якість освіти, то нині ми всі ще й питаємо себе — що зроблено  для перемоги у війні з російським агресором. Інша надважлива проблема — безпека учасників освітнього процесу. Саме тому у новому навчальному році навчання відбуватиметься у змішаному форматі.

Важливо, що ми сьогодні тримаємо стрій, і це вселяє студентам, абітурієнтам та їхнім батькам надію на нашу перемогу, — зазначив голова Ради ректорів, директорів ЗВО Черкаської області, ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Усі керівники ЗВО — хтось особисто, хтось онлайн — активно долучилися до спілкування.

Начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський подякував колегам за те, що вони мужньо працюють на перемогу, заклади безперебійно функціонують та виконують ще й гуманітарну роботу.

Він також поінформував освітян, що зроблено владою у сфері освіти.

— Ми передбачили низку безпекових заходів. Готуємося до вступної кампанії.

Вже підготовлений перелік фахівців, яких заклади фахової передвищої освіти готуватимуть за кошти обласного бюджету. Поряд із цим, освітяни області працюватимуть над реалізацією нової концепції національно-патріотичного виховання. Це дасть змогу з часом змінити саме суспільство, — зазначив Валерій Данилевський.

На  особливостях проведення вступної кампанії у 2022 році детально зупинилася відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ Людмила Смалиус.

Учасники зустрічі мали змогу поставити питання і отримати вичерпні відповіді.

 

 

Детальніше можна переглянути у сюжеті ТРК «Ільдана»

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького