Нещодавно у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися благодійні екскурсії до «Музею українського рушника», які провела докторка філологічних наук, професорка Наталія Ярмоленко.

Черкасці та гості міста, які завітали в університет, щиро вражені багатим фондом Музею, самобутністю й неповторністю рушникової колекції та національного одягу. Ніхто не залишився байдужим після розповіді про сакральні символи вишивки, їхній вплив на долю і життя людини.

— Із  музею всі  виходять із гарним настроєм, адже атмосфера вишивки має потужний позитивний вплив на наші емоції, — розповідає Наталія Миколаївна, бергиня й  натхненниця «Музею українського рушника».

    — 48 років прожила на світі, а  ніколи навіть не замислювалася про те, чому саме такі символи вишивали на рушниках мої пращурки», — ділиться враженнями після екскурсії черкащанка  Галина Погоріла.

 Захід було організовано з благодійною метою: відвідувачі музею долучилися до збору коштів для потреб ЗСУ, вдалося зібрати 2400 грн, які передали волонтерам.

ННІ української філології та соціальних комунікацій