Читачі та дописувачі Всеукраїнського громадсько-політичного тижневика «Освіта» традиційно відзначили 60 кращих освітян 2021 року з різних регіонів України. Це відомі науковці, ректори закладів вищої освіти, директори шкіл та керівники закладів позашкільної освіти, творчі педагоги та успішні управлінці.

Серед них і представники професорсько-викладацького складу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та імениті краяни.

Освітянська спільнота вітає номінантів на звання «Кращий освітянин року», у якій уже кілька років поспіль ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка визнано лауреатом відзнаки «Лиш Храм збудуй» за сподвижництво у розвитку мережі навчально-наукових центрів, як шлях інтенсифікації структури закладу, впровадження новаторських форм творчих колективів для оперативної відповіді на запити ринку праці. 

За сподвижництво і креативність у просуванні іміджу університету шляхом організації всеукраїнських навчально-виховних та наукових форумів і конференцій  лауреаткою відзнаки «Засвіти вогонь» стала Галина Гаврилюк, проректорка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Григорій Голиш  за сподвижництво у висвітленні краєзнавчої тематики в наукових та публіцистичних творах отримав відзнаку «Народ мій завжди буде».

Переможців визначали у номінаціях: «Народ мій завжди буде», «Лиш Храм збудуй», «Засвіти вогонь», «Малиновий дзвін душі», «Залиш мені в спадщину думку найвищу» за актуальні наукові дослідження, публікації їх результатів у виданнях, що входять до авторитетних наукометричних баз даних, творчі пошуки й здобутки у розбудові освітянських закладів.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького