У рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спільно з Національною тренерською та медіаторською мережею ГО «ЛА Страда – Україна» провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію«Миробудування в освітній та соціальній сферах».

150 учасників та учасниць із різних куточків України дізналися про цінності миробудування та мирного вирішення конфліктів у освітній та соціальних сферах за допомогою відновних практик.

Практичні кейси, обмін досвідом, налагодження партнерських зв’язків та дружня атмосфера — ось так на одному диханні пройшли 4 години конференції.

Спікерки-медіаторки Національної медіаторської мережі були з аудиторією відкритими і з радістю ділилися досвідом. Ішлося про соціально-педагогічний потенціал відновних практик (Вероніка Андреєнкова); практику посередництва та медіації в соціальній роботі (Тетяна Соловйова); особливості створення Шкільних служб порозуміння (Тетяна Бовсуновська) та служб порозуміння в закладах професійно-технічної освіти (Ольга Ващенко). Про особливості викладання факультативу «Вмію вирішувати конфлікти та будую мир навколо себе» розповіла Дацко Оксана, а про можливості медіації в закладах вищої освіти — Матвійчук Марина.

 

Кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки