Юлія Романенко, випускниця ННІ міжнародних відносин, історії і філософії (2012 р.), а нині докторантка Опольського університету (Польща), взяла участь в українсько-швейцарській конференції, присвяченій Голодомору в Україні. Випускниця ЧНУ не перший рік досліджує проблематику голодоморів в Україні.

Онлайн-конференція «Голодомор. Проблематика визнання трагедії у світі». Вона була організована Посольством України й Українським Товариством у Швейцарії та за участі української громади з різних кантонів Конфедерації.

Захід відкрили Посол України Артем Рибченко і голова Українського Товариства в Швейцарії Андрей Лужницький, які поінформували про зусилля Посольства і УТШ для поширення правди в Швейцарії про Голодомор 1932–1933 в Україні та закликали українську громаду консолідуватися з цією метою.

У межах заходу доповідачами виступили також провідний науковий працівник відділу етнополітології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України, кандидат політичних наук Микола Рябчук, а також продюсер фільму «Hunger for Truth» про події Голодомору Андрій Ткач.

У конференції взяли участь також координатор українського душпастирства в Швейцарії о. Назарій Заторський та адміністратор душпастирства в Берні, Базелі і Лугано о. Володимир Горошко.
У межах заходу відбувся допрем’єрний показ фільму Андрія Ткача «Hunger for Truth», створеного на замовлення канадсько-української фундації у співробітництві з «Вавілон-13». У фільмі використані унікальні тримірні оцифровані фото з альбомів Александра Вінерберга, а також неперевершений музичний супровід — голоси Джамали, груп ONUKA,  Даха Браха і Dakh Daughters.

 

Джерело: Посольство України в Швейцарській Конфедерації та в Князівстві Ліхтенштейн