Нещодавно викладачка кафедри соціальної роботи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Гордєєва взяла участь у тренінгу для тренерів «ТоТ» від ком'юніті викладачів «Прогресильні». 

«Прогресильні» — це об’єднання освітян, громадських діячів та студентів, які прагнуть якісних змін в освіті.

Однією з тренерок була також викладачка кафедри соціальної роботи Марина Матвійчук:

— Ми працюємо над тим, щоб майбутні соціальні працівники з ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва отримували якісну освіту в цікавій формі, — зазначила вона.

«ТоТ» (training of trainers) — це унікальний формат неформальної «прокачки» викладачів, де подається 40% теорії та 60% практики. Завдання на тренінгу, за словами організаторів, виводили із зони комфорту навіть викладачів зі стажем. 

На тренінгу зібралася команда однодумців, які змогли обговорити сучасні проблеми викладацької роботи та реалізувати активний нетворкінг.

Участь у заході навчила учасників цікаво подавати теоретичну частину будь-якого курсу, утримувати інтерес студентів на парах, працювати з різними типами аудиторій, позиціювати себе в соціальних мережах і сформувати особистий бренд, отримувати фідбек та робити з нього правильні висновки, працювати з нестандартними питаннями та виходити з форс-мажорних ситуацій.

Протягом трьох днів учасники підвищували свою тренерську майстерність завдяки тому, що розробляли тренінгові програми, працювали в різних форматах, таких як: «жива бібліотека», рольові ігри тощо.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва