Тренінг для викладачів на тему «Комунікація та співпраця в умовах змішаного навчання» було проведено 27 жовтня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Проведення тренінгу пов'язане з реалізацією проєкту Британської Ради в Україні «Програма вдосконалення викладання у вищій освіті України», до якого навесні 2021 року було залучено й наш університет.

Спікерами тренінгу і виступила університетська команда проєкту: Василь Мойсієнко, Наталія Андрусяк, Галина Луценко та Наталія Сливка.

Учасники тренінгу мали змогу дізнатися про стратегії ефективної комунікації та співпраці в умовах змішаного навчання, а саме, про їх психологічні, освітні та цифрові аспекти; про роль викладача у забезпеченні та підтримці ефективної комунікації та співпраці під час освітнього процесу. Спікери тренінгу запропонували шляхи модернізацій традиційних (орієнтованих на аудиторну роботу) та онлайнових занять з використанням як освітніх, так і цифрових інновацій.

До участі в тренінгу долучилося близько 25 викладачів із різних навчально-наукових інститутів та факультетів нашого університету. Важливо, що серед учасників тренінгу були як досвідчені, так і молоді викладачі, адже тренінг було організовано таким чином, що викладачі ставали активними авторами ідей, ділилися власним досвідом.

Тренінг отримав позитивні відгуки учасників і побажання щодо продовження такої діяльності.