bgb
 
 
 
 
 

У межах Міжнародних днів спостережень за мігруючими птахами орнітологи з Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького організували пізнавальну акцію для містян у парку «Сосновий бір» міста Черкаси. Акція відбулася за підтримки комунального підприємства «Дирекція парків».

Студенти ЧНУ відпрацьовували методику спостереження за міграцією птахів. Акція також викликала жвавий інтерес у відвідувачів парку «Сосновий бір». Озброївшись біноклями та підзорними трубами, усі зацікавлені мали можливість спостерігати за птахами. Крім того, науковці та студенти ННІ природничих наук розповіли їм багато цікавого про птахів рідного краю.                   

Загалом, протягом 6 годин спостережень було зафіксовано понад 800 птахів 40 видів. Враховуючи, що локація була розташована у межах міста, це досить велика чисельність птахів та велике видове різноманіття. Найбільш численними птахами виявилися шпак, горобець польовий, припутень та зяблик. Траплялися і рідкісні види — зокрема, 4 польових луні, які занесені до Червоної книги України. Найбільш цікавим орнітологічним спостереженням стала горіхівка — птах, який здійснює нерегулярні кочівлі. Останній раз цей вид пернатих бачили на Черкащині у 2008 році. Також учасники побачили ластівок сільських, вівчариків-коваликів, крячків річкових та луня очеретяного, які вже завершують свою міграцію.

Організатори акції висловлюють подяку учасникам за небайдужість до проблем охорони довкілля.

 ННІ природничих наук