bgb
 
 
 
 
 

Вересень-жовтень для молодих науковців традиційно є порою звітів за результатами виконаної роботи та формування планів на майбутній період діяльності.

Тож на черговому засіданні Ради молодих учених зі звітом про проведену Радою у 2017-2018 навчальному році роботу виступила голова РМУ, доктор економічних наук, доцент Зачосова Наталія Володимирівна. Вартими уваги здобутками минуло року вона назвала присутність представників ради на тренінгу «Підготовка проектних пропозицій до програми Еразмус+, напрям Жан Моне (модуль)», участь у Форумі громадянських ініціатив «ГРАНТуємо зміни 3.0», активну роботу у формуванні інформаційного забезпечення процесу дотримання норм академічної доброчесності в університеті, а також відвідування конференції наукової молоді «Економічне майбутнє України», організаторами якої стали Українська асоціація Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом (КМЕФ).

Представниками РМУ за сприяння керівництва університету навесні 2018 року було проведено ХХ ювілейну щорічну Всеукраїнську конференцію «Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених» та ІV Міжнародний круглий стіл «Наука та інноватика: вітчизняний і зарубіжний досвід».

У червні представники РМУ взяли участь у заключній очній сесії закордонного стажування на тему «Глобальні тенденції і проблеми реалізації міжнародних освітніх та наукових програм», яке проводилося викладачами Вищої Школи Лінгвістичної (Польща). Робота з колегами з закордонних ЗВО дозволила молодим науковцям усвідомити усі переваги та перспективи міжнародної і освітньої співпраці у науковій царині. Зважаючи на це, за сприяння проректора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності д.і.н., професора Корновенка Сергія Валерійовича у другій частині засідання РМУ перед її членами було заплановано виступ фахівця центру зовнішніх і міжнародних зв’язків Максима Щербакова. Він розповів про актуальні можливості академічної мобільності для молодих науковців. Увагу наукової молоді привернули такі гранти та програми, як Fulbright Scholar Program, Fulbright Research and Development Program, The Global Leaders Fellowship, програма Дослідження сталого розвитку в Колумбійському університеті, The Smithsonian Institution Fellowship Program (SIFP), Стажування у Канаді FRQNT International Internship, Дослідницьке стажування у НАТО, Max Weber Fellowships, Jean Monnet Postdoctoral Fellowships, Дослідницьке стажування в університеті Тарту, Дослідницька програма Trinity Long Room Hub, Гранти Фундації Спенсера, Премія Дена Девіда. Молоді учені не лише переглянули презентаційні матеріали з інформацією про міжнародні програми, але і дізнались про дедлайни подання документів для участі та конкретні вимоги до кандидатів.

Наприкінці засідання члени РМУ обговорили напрями покращення роботи ради у 2018-2019 н.р., серед яких основним було обрано активізацію участі у грантових програмах, програмах наукових і освітніх обмінів й академічної мобільності.

Доктор економічних наук Наталія Зачосова