Випуск бакалаврів пройшов у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Понад тисяча випускників отримали дипломи. Найбільше студентів випустили ННІ економіки і права, ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я, ННІ іноземних мов.

Урочистості розпочали з Гімну університету. Під час свята вперше за 5 років зазвучав відроджений Гімн Черкаського національного, слова якого у 2006 році написав професор вишу Микола Калько, музику — Олег Іволгін та Анатолій Рибак. Віднині цей Гімн завжди звучатиме у знакові дні університету.

З вітальним словом до випускників звернувся ректор Олександр Черевко:

— У свій ювілейний рік Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького випускає 1063 бакалаври, які навчалися у нас за 50-ма спеціальностями, — звернувся до випускників ректор Олександр Черевко. — Викладачі університету, а це 495 професорів, докторів наук, доцентів, кандидатів наук, зробили усе, щоб студентські роки наших бакалаврів були максимально насиченими і незабутніми.

На долю цьогорічних випускників випали складні випробування. Пандемія  навчила нас отримувати освіту дистанційно, і це було непросто. Серед нашої громади сьогодні збільшилася кількість студентів, хто сам або чиї батьки захищають цілісність кордонів на сході України. Нині в університеті 166 таких студентів, і  31 із них отримує сьогодні диплом бакалавра. 

Але ці роки були насичені й здобутками. 12 дипломів переможців Всеукраїнського конкурсу наукових робіт, 5 іменних академічних стипендій Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Понад 100 студентів і викладачів здобули спортивні перемоги на чемпіонатах України, 5 — на міжнародних спортивних змаганнях. У командному заліку 16-ої літньої універсіади України Черкаський національний посідає 3 місце.

Пишаємося, що у нас навчаються такі талановиті молоді люди. Бажаю ж випускникам бути такими, як ми вас навчили. Пам’ятайте: треба знати, уміти, хотіти й могти, вперед, і тільки вперед! І тоді ви зможете реалізувати отримані в університеті можливості. Щиро бажаю всім вам стати успішними людьми! 

До вітань також долучилися і почесні гості. Голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко наголосив на особливості цьогорічного випускного:

— Сьогоднішній випускний справді особливий, адже в цьому році ЧНУ відзначає 100-річчя, а Україна — 30-річчя. Бажаю бакалаврам завжди вірити у свої сили. У нас обов’язково все вийде, якщо ми віритимемо в це. Молодь — це наше майбутнє, тільки спільно ми зможемо досягти результатів. Переконаний, що, отримавши якісну освіту, ви згодом будете розвивати рідну Черкащину, яку ми всі так любимо.

Міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що не уявляє життя міста без великої студентської родини Черкаського національного:

— Будь-який захід у Черкасах отримує завжди підтримку від ЧНУ. Тут навчаються прекрасні люди. Наше місто молоде, і від праці випускників залежить наше майбутнє. Учора в місті відсвяткували шкільний випускний 1600 одинадцятикласників. У ЧНУ сьогодні випускається трішки менше бакалаврів — тільки уявіть ці масштаби! Студенти мають пишатися таким університетом!

Перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко додав:

— Майбутня еліта Черкащини! Не зупиняйтеся на досягнутому, слухайте і чуйте один одного, шануйте працю інших, цінуйте стосунки, поважайте батьків і не забувайте Альма матер. Вітрила вашого корабля наповнені, упевнено рухайтеся хвилями життя!

Начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський зауважив:

— Національну еліту має виховувати така ж національна еліта. Я переконаний, що з цим аспектом у Черкаському національному немає проблем. Виховний процес передбачає наявність чотирьох складових: патріотизм, духовність, академічна доброчесність, професіоналізм. У цьому університеті студенти виховані саме так, як потрібно нашій державі.

Голова Черкаської РДА, випускниця ЧНУ Валерія Бандурко додала:

— Я бажаю випускникам навчатися далі протягом усього життя. Шлях долає той, хто йде. Бажаю вам, щоб здобуті знання ви реалізували в життя й отримали за них відповідну моральну, духовну й матеріальну винагороду. Щоб ваші здобутки допомогли нашій державі стати на вищий щабель розвитку.

Подякували університету від імені випускників студенти-бакалаври інституту економіки і права та психологічного факультету Мар’яна Кусяка й Максим Миськів відповідно.

— Здавалося б, ще вчора ми подавали документи на вступ до університету, а вже сьогодні отримуємо омріяні дипломи про його закінчення. Чотири роки, 48 місяців, 192 тижні, 1440 днів, 7 200 навчальних годин ми старанно здобували знання, навички та компетентності, щоб бути гарними фахівцями у своїй галузі. Друзі, завтра перед нами відкриються тисячі доріг! І кожен із нас обере свою. Та ми будемо пам’ятати, що всі вони почались в Черкаському національному. Ми з гідністю пронесемо звання випускника найкращого вишу, — зазначила голова студради ЧНУ Мар’яна Кусяка.

Голова студради психологічного факультету Максим Миськів додав, що навчання в університеті стало для всіх новим етапом, яскравою сторінкою життєпису, і подякував:

— Сьогодні у нас є чудова нагода висловити вдячність усім викладачам, працівникам і ректору за те, що прийняли нас в університетську родину. Ми бажаємо ЧНУ спраглих до навчання вступників, високих рейтингових позицій і належної фінансової підтримки від держави.

Родзинкою заходу було «аеровітання» випускникам. На руках бакалаврів кожного інституту й факультету протягом свята майоріли яскраві стрічки корпоративних кольорів. Вони танцювальними рухами, радісними вигуками й оплесками зустріли святковий прапор, який піднявся над університетською площею на квадрокоптері.

Наприкінці заходу присутні мали змогу зробити світлину біля облаштованої фотозони.

Святковий настрій завдяки мистецьким виступам допомогли створити: вокальний гурт «Мелодія» (художній керівник — народна артистка України Лідія Зайнчківська), народний художній колектив України, дитяча естрадна студія «Карамель» (художній керівник — Світлана Сємілєткіна), ансамбль бально-спортивного танцю «FLAME» (керівник —  випускниця ЧНУ Інна Острівна), а також ведучі заходу, випускники — Руслан Пархоменко та Анастасія Бринько.

 БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Вітаємо випускників і щиро віримо в те, що здобуті знання у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького стануть народженням  історії їхнього успіху.
Щасливого старту у кар’єрі, нових досягнень і перемог!

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького