Перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко долучився онлайн до циклу зустрічей з українськими дипломатами у межах проєкту «Дипломатичний фронт», що реалізується Ужгородським національним університетом.

Спікером зустрічі став Вадим Пристайко, колишній міністр закордонних справ України (2019-2020), віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (2020), Надзвичайний та Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії (2020-2023).

Під час зустрічі були проаналізовані двосторонні відносини між Україною та Великою Британією у галузі міжнародної політики, безпеки, економіки, освіти, науки тощо.

У процесі обговорення Василь Миколайович висловив своє бачення перспектив співпраці українських і британських університетів у науковій сфері:

— Зважаючи на важливість британсько-українського співробітництва для українських військових спроможностей, завдання збереження і розширення співпраці є ключовим. Передумовою для цього є розуміння інтересів Великої Британії, особливостей нашого партнерства та проблем і перспектив, що вони зумовлюють. Дякую керівництву Ужгородського національного університету за можливість освітньо-наукової співпраці в рамках укладеної угоди з нашим університетом. Особлива подяка за плідну співпрацю професору кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, відомому науковецю-євроатлантисту, заступнику голови Координаційної ради Громадської ліги «Україна-НАТО» Ігорю Тодорову.