bgb
 
 
 
 
 

У межах візиту до Відземського університету (м. Валмієра, Латвія) проректор з наукової та інноваційної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Спрягайло зустрівся зі студентками ЧНУ Анною Калантаєвою (спеціальність «Прикладна математика») та Світланою Бодненко (спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»), які навчаються тут за програмою академічної мобільності Еразмус КА171.

Учасниці академічного обміну висловили своє задоволення умовами навчання та проживання. Вони відзначили високий рівень освітніх програм, комфортні житлові умови та гостинність місцевих жителів; підкреслили важливість нових знайомств, міжкультурного спілкування та набуття безцінного досвіду:

— Наше навчання тут дуже цікаве і комфортне. Програма академічної мобільності Erasmus відкриває для нас нові горизонти та сприяє особистісному і професійному зростанню, — зауважили Анна і Світлана.

— Раніше, у весняному семестрі 2023/2024 навчального року чотири студентки ЧНУ вже проходили подібне академічне стажування у Валмієрі, адже наші університети є хорошими партнерами в межах співпраці альянсу європейських університетів EUDRES — розповів Олександр Спрягайло. — Академічна мобільність студентів і викладачів — важлива частина освітньої й наукової діяльності ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Сучасний світ вимагає швидких і скоординованих дій, де потрібне об’єднання зусиль міжнародної академічної спільноти як найпрогресивнішої частини суспільства. Академічні обміни сприяють підвищенню якості освіти, оскільки студенти та викладачі мають можливість обмінюватися досвідом та впроваджувати найкращі практики у своїх навчальних закладах. Вони не лише сприяють особистісному та професійному зростанню студентів, але й відіграють ключову роль у розвитку наукових досліджень та інновацій.

Відділ міжнародних зв’язків