Викладачі кафедри фізики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького професор Андрій Гусак та доцент Ярослав Король наразі працюють у варшавському науковому центрі Ensemble3 та в лабораторіях Інституту фотоніки і електроніки імені Лукашевича.

Підвищення кваліфікації викладачів є неодмінною умовою високого рівня освітньої та наукової діяльності університету. Особливо ефективною формою професійного вдосконалення є стажування в провідних наукових центрах Європи, що дає можливість розширення наукових контактів і роботи на новітньому обладнанні.

У ході стажування науковці ЧНУ розвивають теоретичні основи фізичних процесів росту евтектичних кристалів та експериментальні методики термоаналітичних і дилатометричних досліджень кристалічних матеріалів. Отриманий досвід дозволить в майбутньому збагатити арсенал експериментальних методик лабораторій університету, розширити та актуалізувати спектр наукових досліджень, ставити і розв’язувати нові наукові задачі в галузі нових матеріалів, відкриє нові можливості у пошуку грантової пітримки.

Науковці працюють в інтернаціональному колективі з польськими, індійськими, бразильськими, шведськими, пакистанськими, японськими дослідниками і це дає додаткові можливості для ознайомлення з методиками навчання та наукової роботи закордонних колективів. Разом із колегами стажується аспірантка ЧНУ Настя Нерушак і вже має публікації у відомих наукових виданнях.

Кафедра фізики